Inkokta plommon i kanel och apelsin

0
1
Inkokta plommon i kanel och apelsin

Inkokta plommon i kanel och apelsin är en klassisk dessert. Rik på smaker av vin, apelsin och kanel. Festligt att servera med vispad grädde och grovriven choklad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Inkokta plommon i kanel och apelsin

Ingredienser

3 l
1 kg
plommon
1
apelsin
3
kanelstänger
8 dl
vatten
3 1/2 dl
torrt vitt vin
5 - 5 1/2 dl
socker (beroende på hur söta plommonen är)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: Bjud med t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Använd ren mörk choklad av god kvalitet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentar

Christina

2020-09-08

Har gjort dessa och de är en favorit bland gäster och i familjen

Näringsvärde per portion

Energi 380 KJ / 90 kCal
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept