Inkokta plommon i kanel och apelsin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Inkokta plommon i kanel och apelsin

Inkokta plommon i kanel och apelsin är en klassisk dessert. Rik på smaker av vin, apelsin och kanel. Festligt att servera med vispad grädde och grovriven choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta apelsinen noga och skiva den med skal i centimetertjocka skivor.
  2. Koka upp allting utom plommon. Tillsätt plommonen när lagen kokar och sjud i ca 15 minuter på svag värme, eller tills plommonen är mjuka.
  3. Häll upp allting i en stor knäpplocksburk och låt stå i rumstemperatur tills den svalnat. Förvara i kyl.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: Bjud med t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Använd ren mörk choklad av god kvalitet.

Ingredienser

Portioner: 3 l
  • 1 kg plommon
  • 1 apelsin
  • 3 kanelstänger
  • 8 dl vatten
  • 3 1/2 dl torrt vitt vin
  • 5 1/2 dl socker (beroende på hur söta plommonen är)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 380 kJ / 90 kCal
Läs mer om näringsvärden