Inkokta plommon i kanel och apelsin
Inkokta plommon i kanel och apelsin är en klassisk dessert. Rik på smaker av vin, apelsin och kanel. Festligt att servera med vispad grädde och grovriven choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
Ingredienser
3 liter
1 kg plommon
1 apelsin
3 kanelstänger
8 dl vatten
3 1/2 dl torrt vitt vin
5 - 5 1/2 dl socker (beroende på hur söta plommonen är)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Energi380 KJ / 90 kCal
Kommentarer
Hur länge kan man förvara dem. Eva
Eva
2024-08-03Hej Eva! Tyvärr kan man inte spara dem längre än ett par dagar för det är lätt att de börjar jäsa. Men lukta och smaka är ju mitt bästa tips ändå! :) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-04Har gjort dessa och de är en favorit bland gäster och i familjen
Christina
2020-09-08