Inkokta plommon i kanel och apelsin

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
2
Inkokta plommon i kanel och apelsin

Inkokta plommon i kanel och apelsin är en klassisk dessert. Rik på smaker av vin, apelsin och kanel. Festligt att servera med vispad grädde och grovriven choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Inkokta plommon i kanel och apelsin

Ingredienser

3 liter
1 kg plommon
1 apelsin
3 kanelstänger
8 dl vatten
3 1/2 dl torrt vitt vin
5 - 5 1/2 dl socker (beroende på hur söta plommonen är)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Hur länge kan man förvara dem. Eva

Eva

2024-08-03

Hej Eva! Tyvärr kan man inte spara dem längre än ett par dagar för det är lätt att de börjar jäsa. Men lukta och smaka är ju mitt bästa tips ändå! :) Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-08-04

Har gjort dessa och de är en favorit bland gäster och i familjen

Christina

2020-09-08

Näringsvärde per liter

Energi380 KJ / 90 kCal

Testa liknande recept

Marshmallowsdessert med plommon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsylt med kanel
Betyg 4 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Yoghurtglass med kanelplommon
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Romtopf – frukt och bär inlagda i rom
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga