Pizza bianco med svartkål och ädelost
Pizza bianco är kort och gott en pizza utan tomatsås. Här är det i stället crème fraiche, smulad ädelost och riven mozzarella som får stå i centrum, tillsammans med strimlad svartkål. Kålen blir läckert frasig i ugnen. Kör som middag, eller bjud som små snittar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
4 portioner
1 förp färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
2 dl crème fraiche
svartpeppar
140 g tärnat bacon
100 g strimlad svartkål
75 g smulad ädelost
150 g riven mozzarella
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2903 KJ / 694 kCal
Fett44 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod men passar nog bäst i mindre bitar som förrätt/tilltugg än middag.
Jonna
2023-04-18Fantastisk! Men jag tycker nog att vanlig pizzadeg funkar minst lika bra eller bättre i receptet
Johanna
2021-01-29Det heter pizza bianca. Inte bianco. Pizza är femininum och då ska det efterställda adjektivet också böjas i femininum. Nu står det ungefär vitt pizza. Istället för vit pizza.
Johanna
2019-12-25