Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pizza bianco med svartkål och ädelost

Pizza bianco är kort och gott en pizza utan tomatsås. Här är det i stället crème fraiche, smulad ädelost och riven mozzarella som får stå i centrum, tillsammans med strimlad svartkål. Kålen blir läckert frasig i ugnen. Kör som middag, eller bjud som små snittar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dra ut/kavla pizzadeg på en bakpappersklädd plåt.
  3. Bred på crème fraiche. Krydda med svartpeppar. Strö över tärnat bacon, strimlad svartkål, smulad ädelost och riven mozzarella.
  4. Grädda ca 10 minuter, tills pizzan fått fin färg.

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd färdig glutenfri pizzabotten- eller deg.

Tips

Byt ut baconet mot grovhackade BBQ-mandlar för en veggovariant.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • svartpeppar
  • 140 g tärnat bacon
  • 100 g strimlad svartkål
  • 75 g smulad ädelost
  • 150 g riven mozzarella
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2903 kJ / 694 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept