Pizza bianco med svartkål och ädelost

21
3
Pizza bianco med svartkål och ädelost

Pizza bianco är kort och gott en pizza utan tomatsås. Här är det i stället crème fraiche, smulad ädelost och riven mozzarella som får stå i centrum, tillsammans med strimlad svartkål. Kålen blir läckert frasig i ugnen. Kör som middag, eller bjud som små snittar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Pizza bianco med svartkål och ädelost

Ingredienser

4 portioner
1
förp färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
2 dl
crème fraiche
-
svartpeppar
140 g
tärnat bacon
100 g
strimlad svartkål
75 g
smulad ädelost
150 g
riven mozzarella

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd färdig glutenfri pizzabotten- eller deg.

Gör så här

Tips

Byt ut baconet mot grovhackade BBQ-mandlar för en veggovariant.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Johanna

2021-01-29

Fantastisk! Men jag tycker nog att vanlig pizzadeg funkar minst lika bra eller bättre i receptet

Johanna

2019-12-25

Det heter pizza bianca. Inte bianco. Pizza är femininum och då ska det efterställda adjektivet också böjas i femininum. Nu står det ungefär vitt pizza. Istället för vit pizza.

Anneli

2017-01-15

Personer som ätit denna pizza! Vill ha receptet. Bytte ut svartkålen till grönkål. Dessutom 125 gr ädelost

Näringsvärde per portion

Energi 2903 KJ / 694 kCal
Fett 44 g
Salt 3 g
Kolhydrater 48 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept