Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Flatbread med ädelost och rödlök

Flatbread med ädelost och rödlök måste du prova! Fruktig smak av vindruvor, härliga valnötter och krämig mascarpone och ädelostblandning på pizzabotten.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i smör i en stekpanna.
  3. Riv ädelosten grovt. Blanda med mascarponen. Krydda med salt.
  4. Rulla ut pizzadegen på en bakpappersklädd plåt. Bre på ädelostblandningen. Grädda ca 10 minuter i ugnen.
  5. Halvera vindruvorna och kärna ur dem.
  6. Lägg på den stekta löken, vindruvor och halverade valnötter på pizzan. Grädda ytterligare 5–10 minuter. Låt svalna innan den skärs i bitar.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera pizzadegen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd färdig glutenfri pizzabotten eller gör egen glutenfri deg.

Tips

Skär brödet i små bitar och servera som tilltugg eller på buffébordet.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 140 g ädelost
  • 1/2 ask mascarpone (à 125 g)
  • 2 krm salt
  • 1 förpackning färdig pizzadeg (à 260 g)
  • 100 g vindruvor
  • 50 g valnötter
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer