Pizza med pesto, ricotta och rostad tomat

Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pizza med pesto, ricotta och rostad tomat

Den här lyxiga varianten är svår att inte gilla. Ricotta och pesto får sällskap av underbart söta ugnsrostade körsbärstomater. Ringla över lite olivolja vid servering och toppa med nymalen svartpeppar. Använd färdig pizzadeg om du göra det enklare och snabbare.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Pizza med pesto, ricotta och rostad tomat

Ingredienser

1 plåt
1 sats pizzadeg (se länk under steg 1 eller köp färdig pizza deg)
1 sats tomatsås (se länk under steg 1)
500 g körsbärstomater
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 förp ricottaost (à 250 g)
svartpeppar

Basilikapesto

1 kruka basilika
1 dl finriven parmesan
2 msk solrosfrön
1 dl olivolja
1 krm salt

Gör så här

00:25:00
00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknad per plåt.
Energi15277 KJ / 3649 kCal
Fett224 g
Salt6 g
Kolhydrater303 g
Protein90 g

Testa liknande recept

  • Pizza Ciabatta
    Betyg 1.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oliv- och salviapizza
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
    Betyg 4.6 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Potatispizza med pecorino och svamp
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizzasnurra med skinka och tomat
    Betyg 3.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad