UNDER 30 MIN | Enkel

Oliv- och salviapizza

Enkelt och snabbt med färdig pizzadeg och tomatsås. Oliverna ger fin sälta, och mozzarellan gör den härligt krämig. Toppa med färsk salvia vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen. 
  3. Fördela mozzarellan över pizzan. 
  4. Fördela oliver och kapris över pizzan. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 minuter. 
  5. Till servering: Toppa pizzan med salvia. Ringla över olivolja. 
  6. Servera pizzan i bitar, eller klipp i små rutor som tilltugg.

 

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på pizzakitet.
I övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten och köp till färdig tomatsås för pizza.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 förp, färsk pizzadeg med tomatsås (à 600 g)
  • 250 g mozzarella
  • 290 g urkärnade oliver
  • 150 g cocktailkapris
  • 1/2 dl salvia
  • 2 msk olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 4901 kJ / 1167 kCal