Oliv- och salviapizza
Enkelt och snabbt med färdig pizzadeg och tomatsås. Oliverna ger fin sälta, och mozzarellan gör den härligt krämig. Toppa med färsk salvia vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
2 portioner
1 förp, färsk pizzadeg med tomatsås (à 600 g)
250 g mozzarella
290 g urkärnade oliver
150 g cocktailkapris
1/2 dl salvia
2 msk olivolja
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på pizzakitet.
I övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten och köp till färdig tomatsås för pizza.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4901 KJ / 1167 kCal
Fett62 g
Salt10.71 g
Kolhydrater109 g
Protein48 g
Kommentarer