Oliv- och salviapizza

5
0
Oliv- och salviapizza

Enkelt och snabbt med färdig pizzadeg och tomatsås. Oliverna ger fin sälta, och mozzarellan gör den härligt krämig. Toppa med färsk salvia vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Oliv- och salviapizza

Ingredienser

2 portioner
1 förp, färsk pizzadeg med tomatsås (à 600 g)
250 g mozzarella
290 g urkärnade oliver
150 g cocktailkapris
1/2 dl salvia
2 msk olivolja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på pizzakitet.
I övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten och köp till färdig tomatsås för pizza.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4901 KJ / 1167 kCal
Fett 62 g
Salt 10.71 g
Kolhydrater 109 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden