Tomatsås till pizza
Tomatsås till pizza går snabbt att fixa, med hela tomater på burk behöver du faktiskt inte koka upp tomatsåsen till pizzan. Snabbt, enkelt och mycket godare än en färdiggjord sås. Gör en stor sats, en god tomatsås går att använda till mycket!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
ca 3 dl
1 burk, hela tomater (à 400 g)
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi99 KJ / 24 kCal
Fett0.3 g
Salt1.7 g
Kolhydrater3 g
Protein1.2 g
Kommentarer
Riktigt god och enkel tomatsås, passar väldigt bra till ert recept på Napolitansk pizzadeg. Älskart
Johan
2024-06-29Kan man frysa överbliven sås?
Krister
2021-09-03Hej Krister! Det går jättebra att frysa in överbliven sås. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-07Hade slut på tomater så fick bli ketchup som jag blandade ut med vatten och mjöl redning. Ingen höjdare!!! 😩
Viktor
2021-01-20