Pizzasnurra med skinka och tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pizzasnurra med skinka och tomat

Delikata pizzasnurror med skinka och tomat är en perfekt, matig måltid på stranden eller i skidbacken! Rulla in fyllningen i den utkavlade degen och skär upp rullen i skivor. Gratinera dina goda snurror några minuter i ugnen före utflykten.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela grunddegen (se receptet Grunddeg) i 2 delar. Kavla ut varje deghalva tunt (ca 40 x 30 cm).
  2. Bre tomatsås över degen. Lägg på skinkskivor, strö över ost och oregano.
  3. Rulla ihop degen till en rulle. Skär varje rulle i skivor (som rulltårtsbitar). Lägg i bullformar och platta till lite. Ställ i frysen.
  4. Kvällen före utflykten: Lägg de frysta bröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Täck med folie. Ställ in i kylen över natten.
  5. På morgonen: Sätt ugnen på 225°C.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö lite oregano över. Ställ in i ugnen i 12-15 minuter.

För alla

Gör glutenfri: gör glutenfri deg.
Gör mjölkfri: gör mjölkfri deg, ersätt osten med mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: pensla med filmjölk eller olja.

Tips

Bröden kan förstås också gräddas direkt. Använd då ljummen mjölk (37°C) i grundreceptet. Lägg de fyllda bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med ägg, strö över topping och grädda enligt förslagen.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 1 sats grunddeg (se länk nedan)
  • 2 dl färdig tomatsås (typ pastasås)
  • 200 g rökt skinka i skivor
  • 2 dl riven ost (à 50 g)
  • 2 msk torkad oregano
Lägg till i inköpslistan