Pizzasnurra med skinka och tomat

16
3
Pizzasnurra med skinka och tomat

Delikata pizzasnurror med skinka och tomat är en perfekt, matig måltid på stranden eller i skidbacken! Rulla in fyllningen i den utkavlade degen och skär upp rullen i skivor. Gratinera dina goda snurror några minuter i ugnen före utflykten.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008

Pizzasnurra med skinka och tomat

Ingredienser

16 st
1 sats grunddeg (se länk nedan)
2 dl färdig tomatsås (typ pastasås)
200 g rökt skinka i skivor
2 dl riven ost (à 50 g)
2 msk torkad oregano

För alla

Gör glutenfri: gör glutenfri deg.
Gör mjölkfri: gör mjölkfri deg, ersätt osten med mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: pensla med filmjölk eller olja.

Gör så här

Tips

Bröden kan förstås också gräddas direkt. Använd då ljummen mjölk (37°C) i grundreceptet. Lägg de fyllda bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med ägg, strö över topping och grädda enligt förslagen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Emelie

2012-02-08

jättegott! Enkelt att göra, perfekt mellanmål! Allas favorit!

Jessica

2009-08-18

Ett kanonrecept! jag tyckte också att degen var "go' att jobba med" ! Jag gjorde dem utan skinka. Vi hade dessa tillsammans med pastasallad och serranoskinka och salami. De förvann i ett nafs! Jag rekomenderar verkligen att göra dem.

Marie louise

2008-09-26

Ett kanonrecept! Degen var "så där go' att jobba med" ! Hade med dessa på en kräftskiva och det var en strykande åtgång! Jag använde bacon istället för skinka och jag tror att lite soltorkade tomater och fetaost passar bra....