Pizza med pesto, ricotta och rostad tomat
Den här lyxiga varianten är svår att inte gilla. Ricotta och pesto får sällskap av underbart söta ugnsrostade körsbärstomater. Ringla över lite olivolja vid servering och toppa med nymalen svartpeppar. Använd färdig pizzadeg om du göra det enklare och snabbare.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
1 plåt
1 sats pizzadeg (se länk under steg 1 eller köp färdig pizza deg)
1 sats tomatsås (se länk under steg 1)
500 g körsbärstomater
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 förp ricottaost (à 250 g)
svartpeppar
Basilikapesto
1 kruka basilika
1 dl finriven parmesan
2 msk solrosfrön
1 dl olivolja
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknad per plåt.
Energi15277 KJ / 3649 kCal
Fett224 g
Salt6 g
Kolhydrater303 g
Protein90 g
Kommentarer