Pizza med olivkräm och prosciutto

0
0
Pizza med olivkräm och prosciutto

Egen pizzadeg slår väl ändå det mesta, det tar en liten stund men är värt den tiden. Pizzans innehåll kan varieras i oändlighet, här ersätts den klassiska tomatsåsen av en olivkräm som görs av gröna oliver, vitlök och olivolja. På pizzan lägger du smakrik skinka, körsbärstomater och mozzarella.

Skriv ut
Pizza med olivkräm och prosciutto

Ingredienser

2 stora pizzor

Pizzadeg

25 g
jäst
3 dl
ljummet vatten (37°C)
2 msk
olivolja
2 dl
durumvetemjöl (till deg, 2 dl motsvarar ca 130 g)
1 dl
durumvetemjöl (till utbakning, 1 dl motsvarar ca 65 g)
5 dl
vetemjöl (till deg, 5 dl motsvarar ca 300 g)
1/2 dl
vetemjöl (till utbakning, 1/2 dl motsvarar ca 30 g)

Topping

1
förp gröna urkärnade oliver (à 235 g)
2
vitlöksklyftor
1 dl
olivolja
2
förp mozzarella (à 125 g)
1
förp körsbärstomater (à 250 g)
1
förp prosciutto crudo (à 120 g)
2 krm
nymald svartpeppar
1 tsk
flingsalt
1
kruka färsk basilika

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per pizza.

Gör så här

Tips

Grillad pizza på sommaren är magiskt! Investera i en pizzasten som du lägger på grillgallret och har rejält med glödande kol under. Det blir nästintill som stenungsbakat!

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 8505 KJ / 2033 kCal
Fett 107 g
Salt 12 g
Kolhydrater 197 g
Protein 64 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept