Piadina med ost och skinka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Piadina med ost och skinka

Blev det några tortillabröd över från tacomiddagen? Då har du grunden till en matig resträtt! Fyll tortillabröden med goda grejer och stek till varma italienska mackor, piadinas. Här fyller vi bröden med mozzarella, lufttorkad skinka och rucola. Enkelt, snabbt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär mozzarellan i skivor.
  2. Fördela mozzarella, lufttorkad skinka och ruccola på tortillabröden. Krydda med salt och peppar.
  3. Vik ihop bröden och stek dem sedan gyllene i olja på medelhög värme.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 mozzarella (à 125 g)
  • 4 skivor prosciutto (eller annan lufttorkad skinka)
  • 2 dl ruccola
  • 2 tortillabröd
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olja (till stekning)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2280 kJ / 545 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept