Piadina med ost och skinka

20
4
Piadina med ost och skinka

Blev det några tortillabröd över från tacomiddagen? Då har du grunden till en matig resträtt! Fyll tortillabröden med goda grejer och stek till varma italienska mackor, piadinas. Här fyller vi bröden med mozzarella, lufttorkad skinka och ruccola. Enkelt, snabbt och gott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Piadina med ost och skinka

Ingredienser

2 portioner
1
mozzarella (à 125 g)
4
skivor prosciutto (eller annan lufttorkad skinka)
2 dl
rucola
2
tortillabröd
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
-
olja (till stekning)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Rosmari

2020-12-12

Gott och väldigt enkelt. Funkar som en lite matig, varm kvällsmacka. Eller som snabb och enkel lunch.

Raymond

2020-09-01

Detta är ingen piadina: Åk till Italien och fråga vad är en piadina

Margarita

2020-07-14

Gott, men en piadina är det inte.

Näringsvärde per portion

Energi 2280 KJ / 545 kCal
Fett 33 g
Salt 3.79 g
Kolhydrater 36 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept