Piadina med ost och skinka

Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
4
Piadina med ost och skinka

Blev det några tortillabröd över från tacomiddagen? Då har du grunden till en matig resträtt! Fyll tortillabröden med goda grejer och stek till varma italienska mackor, piadinas. Här fyller vi bröden med mozzarella, lufttorkad skinka och ruccola. Enkelt, snabbt och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Piadina med ost och skinka

Ingredienser

2 portioner
1 mozzarella (à 125 g)
4 skivor prosciutto (eller annan lufttorkad skinka)
2 dl rucola
2 tortillabröd
2 krm salt
1 krm svartpeppar
olja (till stekning)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Gott och väldigt enkelt. Funkar som en lite matig, varm kvällsmacka. Eller som snabb och enkel lunch.

Rosmari

2020-12-12

Detta är ingen piadina: Åk till Italien och fråga vad är en piadina

Raymond

2020-09-01

Gott, men en piadina är det inte.

Margarita

2020-07-14

Näringsvärde per portion

Energi2280 KJ / 545 kCal
Fett33 g
Salt3.79 g
Kolhydrater36 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pizza med silverlök, mozzarella och lufttorkad skinka
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med paprikapesto och prosciutto
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Pizza med olivkräm och prosciutto
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tortillapizza med mozzarella och skinka
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortillapizza med parmaskinka
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga