Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pizza med paprikapesto och prosciutto

En lyxigare pizza som fungerar lika bra till vardags som till helg. Denna är en härlig smaksensation med paprikapesto, rödlök, paprika och krämig mozzarella. Efter den gräddats i ugnen toppar du den med underbar salt prosciutto samt kryddig och fräsch ruccola. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. 
  3. Skala löken, skiva den och tomaterna. Dela, kärna ur och skiva paprikan.
  4. Bred paprikapeston över pizzadegen. Lägg på lök, tomater och paprika. Skiva och lägg på osten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Till servering: Servera pizzan med prosciutto och ruccola.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pesto och pizzadeg.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 230 g kyld pizzadeg
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 gul paprika
  • 3 msk paprikapesto
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
Till servering
  • 120 g prosciutto
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3331 kJ / 794 kCal