Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pizza med silverlök, mozzarella och lufttorkad skinka

Med fina italienska råvaror och ett färdigt pizzakit så är det busenkelt att bjuda på en smältande god pizza. Mozzarella och prosciutto crudo tillsammans med oliver, lök och svamp blir en lätt en favoritpizza.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen.
  3. Skala och skär silverlöken i tunna skivor. Skär champinjonerna och mozzarellaosten i skivor.
  4. Lägg på lök, champinjoner, mozzarella och oliver över pizzan.
  5. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Till servering: Lägg på den luftorkade skinkan och toppa med basilika.
  7. Servera pizzan i bitar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på pizzakitet.
I övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pizzabotten och köp till färdig tomatsås för pizza.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ost.

Näringsvärdet är beräknat per portion (beräknat på 2 pers inkl 2 skivor prosciutto och basilika).

Tips

Tips på andra toppingar!
Mozzarella, körsbärstomater, grillad paprika – toppa med färsk bladspenat och crèma di balsamico efter gräddningen.
Mozzarella, paprikapesto, marinerade kronärtskockor – toppa med rostade pinjenötter, bresaola och rucola efter gräddningen.
Getost, rödlök - strö på valnötter och ringla på lite honung efter gräddningen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 pizzakit (à 600 g)
  • 1 silverlök
  • 250 g champinjoner
  • ca 15 svarta urkärnade oliver
  • 250 g mozzarella
Till servering
  • prosciutto crudo
  • basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4400 kJ / 1045 kCal