Pizza med silverlök, mozzarella och lufttorkad skinka

8
0
Pizza med silverlök, mozzarella och lufttorkad skinka

Med fina italienska råvaror och ett färdigt pizzakit så är det busenkelt att bjuda på en smältande god pizza. Mozzarella och prosciutto crudo tillsammans med oliver, lök och svamp blir en lätt en favoritpizza.

Pizza med silverlök, mozzarella och lufttorkad skinka

Ingredienser

2 portioner
1 pizzakit (à 600 g)
1 silverlök
250 g champinjoner
ca 15 svarta urkärnade oliver
250 g mozzarella

Till servering

prosciutto crudo
basilika

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på pizzakitet.
I övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pizzabotten och köp till färdig tomatsås för pizza.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ost.

Näringsvärdet är beräknat per portion (beräknat på 2 pers inkl 2 skivor prosciutto och basilika).

Gör så här

Tips

Tips på andra toppingar!
Mozzarella, körsbärstomater, grillad paprika – toppa med färsk bladspenat och crèma di balsamico efter gräddningen.
Mozzarella, paprikapesto, marinerade kronärtskockor – toppa med rostade pinjenötter, bresaola och rucola efter gräddningen.
Getost, rödlök - strö på valnötter och ringla på lite honung efter gräddningen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4400 KJ / 1045 kCal
Fett 459 g
Salt 43 g
Kolhydrater 1047 g
Protein 499 g
Läs mer om näringsvärden