Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Portabellopizza med prosciutto och ruccola

Här kommer ett recept på en mer sofistikerad pizza! Svampkrämen bres på bottnarna innan portabellon och mozzarellan läggs över. När pizzan sen är färdiggräddad så läggs salt prosciutto och peppriga ruccolablad på. Boun appetito!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg pizzabottnarna på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Skiva mozzarellan och portabellon tunt.
  4. Fördela svampkräm, mozzarella och portabello på pizzabottnarna. Krydda med peppar.
  5. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Fördela prosciutto och rucola på de nygräddade pizzorna och servera.

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Vänd gärna runt portabellon i olivolja, pressad vitlök och rosmarin i en skål innan den läggs på pizzan.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 förgräddade pizzabottnar (2 bottnar motsvarar ca 360 g)
  • 125 g mozzarella
  • 200 g portabellosvamp
  • 130 g crème av svamp med tryffel
  • svartpeppar
  • 70 g skivad prosciutto
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2989 kJ / 712 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer