Portabellopizza med prosciutto och ruccola

1
0
Portabellopizza med prosciutto och ruccola

Här kommer ett recept på en mer sofistikerad pizza! Svampkrämen bres på bottnarna innan portabellon och mozzarellan läggs över. När pizzan sen är färdiggräddad så läggs salt prosciutto och peppriga ruccolablad på. Boun appetito!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2019

Portabellopizza med prosciutto och ruccola

Ingredienser

2 portioner
2
förgräddade pizzabottnar (2 bottnar motsvarar ca 360 g)
125 g
mozzarella
200 g
portabellosvamp
130 g
crème av svamp med tryffel
-
svartpeppar
70 g
skivad prosciutto
65 g
rucola

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Vänd gärna runt portabellon i olivolja, pressad vitlök och rosmarin i en skål innan den läggs på pizzan.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2989 KJ / 712 kCal
Fett 33 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 68 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept