Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Här kommer ett recept på en mer sofistikerad pizza! Svampkrämen bres på bottnarna innan portabellon och mozzarellan läggs över. När pizzan sen är färdiggräddad så läggs salt prosciutto och peppriga ruccolablad på. Boun appetito!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2019
Ingredienser
2 portioner
2 förgräddade pizzabottnar (2 bottnar motsvarar ca 360 g)
125 g mozzarella
200 g portabellosvamp
130 g crème av svamp med tryffel
svartpeppar
70 g skivad prosciutto
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2989 KJ / 712 kCal
Fett33 g
Salt2.8 g
Kolhydrater68 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer