Filodegspaj med rödlök, tomat och mozzarella

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
2
Filodegspaj med rödlök, tomat och mozzarella

Fantastisk, god och frasig paj av filodeg. Filodegsskalet fyller du med fräst rödlök och mozzarella. Gör en äggstanning med extra mycket tomatsmak från soltorkad tomatcrème och fyll skalet med. Perfekta tillbehör till filodegspajen är prosciutto, oliver och sallad.

Filodegspaj med rödlök, tomat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
2 rödlökar
1 msk olivolja
2 förp mozzarella (à 120 g)
4 ägg
2 dl vispgrädde (40 %)
2 dl mjölk (1,5 %)
4 msk soltorkad tomatcrème
1/2 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
2 msk olja
6 ark filodeg

Till servering

prosciutto
oliver
rucola

Gör så här

1 paj passar även till ca 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Smaklös.

Paula

2022-10-28

Ganska smaklös och degen blir tyvärr väldigt tråkig och mjuk.

Alexander

2021-02-08

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion exkl serveringsförslag.
Energi3148 KJ / 752 kCal
Fett55 g
Salt2 g
Kolhydrater39 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Matiga våfflor med halloumi och chark
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Små filodegspajer med salladslök och oliver
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostpaj med potatis, örter och tångcaviar
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamppaj med spenat
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paj med purjolök, mangold och chiliost
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ädelostpaj med stekta päron
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga