Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Filodegspaj med rödlök, tomat och mozzarella

Fantastisk, god och frasig paj av filodeg. Filodegsskalet fyller du med fräst rödlök och mozzarella. Gör en äggstanning med extra mycket tomatsmak från soltorkad tomatcrème och fyll skalet med. Perfekta tillbehör till filodegspajen är prosciutto, oliver och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1 paj passar även till ca 8 bufféportioner.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och hacka rödlökarna. Fräs löken i olivoljan i en stekpanna några minuter.
  3. Häll av vätskan från osten. Skiva osten.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, soltorkad tomatcreme, salt och peppar.
  5. Pensla en pajform eller en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 4 port), med lite av oljan. Lägg filodegsarken omlott i formen så att en liten del hänger över kanten. Pensla filodegen som hänger utanför med resten av oljan.
  6. Bred ut lökfräset i pajskalet. Häll över äggstanningen och lägg på ostskivorna.
  7. Vik in filodegen som hänger ut så den hamnar på kanten.
  8. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills den stelnat och filodegen är krispig. Lägg på aluminiumfolie efter halva tiden.
  9. Låt pajen vila ca 30 minuter.
  10. Till servering: Servera pajen med prosciutto, oliver och gärna ruccola.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tomatcrèmen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mozzarela, grädde och mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per portion exkl serveringsförslag.

Tips

Ta till vara på filodegen som blir över; rulla in den noga i plastfolie och frys degen. Den kan användas till små portionspajer, använd en muffinsform i metall eller stora bullformar.
Soltorkad tomatcrème är god att ha på varma mackor eller som smaksättning i en vinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 förp mozzarella (à 120 g)
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde (40 %)
  • 2 dl mjölk (1,5 %)
  • 4 msk soltorkad tomatcrème
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 2 msk olja
  • 6 ark filodeg
Till servering
  • prosciutto
  • oliver
  • ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3148 kJ / 752 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer