Filodegspaj med rödlök, tomat och mozzarella

6
1
Filodegspaj med rödlök, tomat och mozzarella

Fantastisk, god och frasig paj av filodeg. Filodegsskalet fyller du med fräst rödlök och mozzarella. Gör en äggstanning med extra mycket tomatsmak från soltorkad tomatcrème och fyll skalet med. Perfekta tillbehör till filodegspajen är prosciutto, oliver och sallad.

Skriv ut
Filodegspaj med rödlök, tomat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
2
rödlökar
1 msk
olivolja
2
förp mozzarella (à 120 g)
4
ägg
2 dl
vispgrädde (40 %)
2 dl
mjölk (1,5 %)
4 msk
soltorkad tomatcrème
1/2 tsk
salt
2 krm
malen svartpeppar
2 msk
olja
6
ark filodeg

Till servering

prosciutto
oliver
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i tomatcrèmen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mozzarela, grädde och mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per portion exkl serveringsförslag.

Gör så här

1 paj passar även till ca 8 bufféportioner.

Tips

Ta till vara på filodegen som blir över; rulla in den noga i plastfolie och frys degen. Den kan användas till små portionspajer, använd en muffinsform i metall eller stora bullformar.
Soltorkad tomatcrème är god att ha på varma mackor eller som smaksättning i en vinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Alexander

2021-02-08

Ganska smaklös och degen blir tyvärr väldigt tråkig och mjuk.

Näringsvärde per portion

Energi 3148 KJ / 752 kCal
Fett 55 g
Salt 2 g
Kolhydrater 39 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept