UNDER 45 MIN | Medel

Pizza margherita med champinjoner

Du som älskar pizza, se hit! Ikväll lagar vi en superenkel pizza med färsk svamp och salta små oliver som topping. Paprikan tillför både färg och sötma till rätten, och ovanpå strör du givetvis på riven folkeost! Buon appetito!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C, gärna varmluft.
  2. Rulla ut pizzadegarna på ugnsplåtar.
  3. Ansa och skiva svampen. Dela, kärna ur och skiva paprikorna. Häll av oliverna.
  4. Bred ut tomatsåsen, som följer med pizzaförpackningen, på degen. Strö över hälften av osten och fördela ut svampen, oliverna och paprikan.
  5. Hacka timjanen och strö över den och resten av osten på pizzorna.
  6. Tillaga pizzorna mitt i ugnen ca 15 minuter, båda plåtarna samtidigt om det är varmluft.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzakitet.
Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Stek svampen med vitlök i olja innan den läggs på pizzan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pizzakit familj (à 1100 g)
  • 250 g färska champinjoner
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 1 msk färsk timjan
  • 150 g riven ost (gärna Folke)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3142 kJ / 742 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept