Matig macka med kyckling, avokado och mozzarella

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Matig macka med kyckling, avokado och mozzarella

En riktigt god kycklingmacka med avokado, pesto och mozzarella. Den matiga mackan är enkel att göra och passar som lunch eller lättare middag.

Matig macka med kyckling, avokado och mozzarella

Ingredienser

2 portioner
1   tomat
1   avokado
1   mozzarella (à 125 g)
4 msk  basilikapesto
4   skivor grovt bröd (gärna rågbröd, fyrkornsbröd med linfrö eller annat där skivorna är ca 10x16 cm)
2 msk  skivad inlagd jalapeño
1   förp skivad kyckling gärna med smak av örter och tomat (à 150 g)
4 krm  tabasco
1/4   basilikablad
1 msk  matolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i pesto, kycklingskivor och bröd.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2860 KJ / 684 kCal
Fett47 g
Salt2.6 g
Kolhydrater30 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Proteinbollar salted caramel
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatishögar med parmesan och mayo
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Proteingröt med banan och blåbär
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snabb frukostmacka med stekt ägg och skinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med mozzarella
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Proteinpannkakor med choklad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga