Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pizza bianca med sardeller och citron

Få till en snabb och god hemmagjord pizza med hjälp av färdigköpt surdegsbotten. Pizza biancan toppas med mozzarella, kronärtsskocka och sardeller istället för tomatsås. Citronskivorna som bakas i ugnen är pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 plåt portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kronärtskockshjärtana i mindre bitar. Skär citronen i tunna skivor. 
  3. Baka ut pizzadegen enligt anvisning på förpackningen. 
  4. Toppa bottnen med kronärtskocka, sardeller, citron och mozzarella. Grädda i ugnen ca 15 minuter eller tills den får fin färg. 
  5. Toppa pizzan med basilika och ringla över lite olivolja. Krydda med svartpeppar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknad per plåt.

Ingredienser

Portioner: 1 plåt
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
  • 1 citron
  • 1 påse, färsk pizzadeg på surdeg (à 400 g)
  • 1/2 burk sardell (à 80 g)
  • 1 buffelmozzarella (à 100 g)
  • färsk basilika
  • olivolja
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 6642 kJ / 1577 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept