Pizza bianca med sardeller och citron
Få till en snabb och god hemmagjord pizza med hjälp av färdigköpt surdegsbotten. Pizza biancan toppas med mozzarella, kronärtsskocka och sardeller istället för tomatsås. Citronskivorna som bakas i ugnen är pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
1 plåt
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1 citron
1 påse, färsk pizzadeg på surdeg (à 400 g)
1/2 burk sardell (à 80 g)
1 buffelmozzarella (à 100 g)
färsk basilika
olivolja
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknad per plåt.
Energi6642 KJ / 1577 kCal
Fett58 g
Salt6.65 g
Kolhydrater198 g
Protein76 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer