Parmesan- och sardellsmör

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
1
Parmesan- och sardellsmör

Parmesan- och sardellsmör är smör som fått sälta av sardeller och fyllighet av parmesanost. Parmesan- och sardellsmöret passar utmärkt till en härlig biff eller en mör entrecôte.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Parmesan- och sardellsmör

Ingredienser

4 portioner
1 dl  färsk, riven parmesan
1/2   ask sardeller (à 50 g)
100 g  smör
2 msk  hackad bladpersilja
peppar

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är glutenfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsmedlet E1105 lysozym.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Det här är så dundergott! Sardellerna ger sältan och parmesanen ger fylligheten, gör en stor sats och spara i frysen!

Katrina

2011-06-20

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Sardellsmör
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bakad sardellpotatis
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körvelsmör med parmesan, vitlök och citron
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm tortellinisallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kronärtskocksmos
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga