Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Parmesan- och sardellsmör

Parmesan- och sardellsmör är smör som fått sälta av sardeller och fyllighet av parmesanost. Parmesan- och sardellsmöret passar utmärkt till en härlig biff eller en mör entrecôte.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop parmesan, sardeller, smör och bladpersilja smaka av med peppar.
  2. Gör en rulle av smöret eller lägg upp i en skål.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är glutenfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsmedlet E1105 lysozym.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl färsk, riven parmesanost
  • 1/2 ask sardeller (à 50 g)
  • 100 g smör
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?