Klassiskt recept på härlig Pitepalt som är Norrbottens traditionella landskapsrätt. Du gör den av bland annat potatis, sidfläsk, kornmjöl, vetemjöl och salt. Utsökt att servera med lingonsylt och smör!
Gjorde som några rekommenderat, att krama ur vätskan från potatisen, innan mjölet ska blandas i,.......gör inte det! Använder ju mandelpotatis, senast då jag inte kramade ur smeten, blev det kanon bra!
Stina
11/18/2020
Har ni förslag på lämplig vegetarisk fyllning om man inte vill ha fläsk?
Redaktionen ICAse
1/15/2021
Hej Stina! Ursäkta sent svar. Hmm... vi har inte provlagat rätten med vegetarisk fyllning men kanske en fyllning på svamp eller bönor skulle kunna funka? Om du testar det så kommentera gärna igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina
Robert
11/15/2020
Har man vänner som inte uppskattar detta, har man precis fått före detta vänner! Utmärkt sätt att gallra fram dem.
Kommentarer
Mats
12/2/2020Gjorde som några rekommenderat, att krama ur vätskan från potatisen, innan mjölet ska blandas i,.......gör inte det! Använder ju mandelpotatis, senast då jag inte kramade ur smeten, blev det kanon bra!
Stina
11/18/2020Har ni förslag på lämplig vegetarisk fyllning om man inte vill ha fläsk?
Redaktionen ICAse
1/15/2021Hej Stina! Ursäkta sent svar. Hmm... vi har inte provlagat rätten med vegetarisk fyllning men kanske en fyllning på svamp eller bönor skulle kunna funka? Om du testar det så kommentera gärna igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina
Robert
11/15/2020Har man vänner som inte uppskattar detta, har man precis fått före detta vänner! Utmärkt sätt att gallra fram dem.