Pitepalt

35
21
Pitepalt

Klassiskt recept på härlig Pitepalt som är Norrbottens traditionella landskapsrätt. Du gör den av bland annat potatis, sidfläsk, kornmjöl, vetemjöl och salt. Utsökt att servera med lingonsylt och smör!

Skriv ut
Pitepalt

Ingredienser

4 portioner
1 kg
potatis
200 g
rimmat sidfläsk
1 dl
kornmjöl
ca 2 dl
vetemjöl
1 1/2 tsk
salt

Till servering

lingonsylt
smör

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Mats

12/2/2020

Gjorde som några rekommenderat, att krama ur vätskan från potatisen, innan mjölet ska blandas i,.......gör inte det! Använder ju mandelpotatis, senast då jag inte kramade ur smeten, blev det kanon bra!

Stina

11/18/2020

Har ni förslag på lämplig vegetarisk fyllning om man inte vill ha fläsk?

Redaktionen ICAse

1/15/2021

Hej Stina! Ursäkta sent svar. Hmm... vi har inte provlagat rätten med vegetarisk fyllning men kanske en fyllning på svamp eller bönor skulle kunna funka? Om du testar det så kommentera gärna igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina

Robert

11/15/2020

Har man vänner som inte uppskattar detta, har man precis fått före detta vänner! Utmärkt sätt att gallra fram dem.

Testa liknande recept