Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatispannkaka med rökt skinka

En matigare ugnspannkaka som barnen lätt gillar gör du av pannkakssmet, potatis och skinka. Servera med en klick lingonsylt och middagen är klar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Smörj en liten långpanna (ca 20x30 cm, för 4 port) med matfett.
  3. Vispa ihop ägg, 1/4 av mjölken, vatten och saltet. Tillsätt vetemjölet och vispa smeten slät. Vispa ner resten av mjölken.
  4. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner potatisen i smeten och häll den i pannan. Strö över skinkan.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg.
  6. Till servering: Servera med lingonsylt.

För alla

Rätten innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • smör eller margarin att smörja formen med
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 750 g potatis
  • 360 g strimlad, rökt skinka
Till servering
  • lingonsylt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1862 kJ / 446 kCal