Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Klassiskt paltbröd med fläsk och vit sås

(17)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Klassiskt recept på norrländskt paltbröd med fläsk och vit sås. Rätten är mättande och god och du gör den av bland annat paltbröd, smör, mjöl och fläsk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kakor palt bröd (à 250 g)
  • vatten
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 600 g rimmat fläsk i skivor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt/skär paltbrödet i mindre bitar. Lägg ner det i en rymlig kastrull. Häll på kallt saltat vatten så att det täcker. Låt ev torrt bröd svälla 1 timme. Koka på svag värme 10 minuter.
  2. Ta upp brödet med hålslev. Låt det rinna av.
  3. Smält smör i en kastrull. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt mjölken och låt koka upp under omrörning. Koka på svag värme ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek fläsket i panna. Servera med paltbröd och sås.