Klassiskt recept på norrländskt paltbröd med fläsk och vit sås. Rätten är mättande och god och du gör den av bland annat paltbröd, smör, mjöl och fläsk.
Ingredienser
4 portioner
2
kakor palt bröd (à 250 g)
vatten
50
g
smör
3
msk
vetemjöl
5
dl
mjölk
600
g
rimmat fläsk i skivor
1/2
tsk
salt
1
krm
vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
12
18 st
Kommentarer
Birgitta
2022-04-26
Var kan jag köpa paltbröd??? Fredholms har ju lagt ned sin tillverkning. Saknar så detta goda tjock tunnbröd
Hälsningar Birgitta Elofsson
bi_elofsson@hotmail.com
Redaktionen ICAse
2022-04-27
Hej Birgitta!
Det finns fler leverantörer så fråga gärna i din lokala ICA-butik. Hälsningar Michelle
Eva birgitta
2022-02-20
Just i den här vitsåsen har jag alltid en nypa socker.
Björn
2022-01-07
Jag blötlägger brytet paltbröd i ca 30 minuter, sedan ångkokar jag det i ca 15 minuter. Det blir perfekt varje gång.
Kommentarer
Birgitta
2022-04-26Var kan jag köpa paltbröd??? Fredholms har ju lagt ned sin tillverkning. Saknar så detta goda tjock tunnbröd Hälsningar Birgitta Elofsson bi_elofsson@hotmail.com
Redaktionen ICAse
2022-04-27Hej Birgitta! Det finns fler leverantörer så fråga gärna i din lokala ICA-butik. Hälsningar Michelle
Eva birgitta
2022-02-20Just i den här vitsåsen har jag alltid en nypa socker.
Björn
2022-01-07Jag blötlägger brytet paltbröd i ca 30 minuter, sedan ångkokar jag det i ca 15 minuter. Det blir perfekt varje gång.