Ugnspannkaka med fläsk, timjanäpplen och rostade nötter
Krydda upp den klassiska ugnspannkakan med lite timjan, rödlök, äpple och rostade nötter. En matig och god vardagsmiddag som serveras med rårörda lingon. Fläsket kan uteslutas för en vegetarisk middag.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011
Ingredienser
4 portioner
Pannkakssmet
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl mjölk (3 %)
3 ägg
Fläsk
300 g rimmat sidfläsk
1 msk smör eller margarin
Fyllning
2 rödlökar
2 syrliga äpplen (à 100 g)
1 msk smör eller margarin
1 tsk timjan
1 tsk socker
1 dl hasselnötter
Till servering
lingonsylt eller rårörda lingon
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk och matfett.
Gör så här
Tips
För att spara tid kan man steka äpple, fläsk och lök direkt i långpannan i ugnen i några minuter innan man häller på pannkakssmeten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3397 KJ / 812 kCal
Fett51.7 g
Kolhydrater58.8 g
Protein26.7 g
Kommentarer
Älskas av hela familjen inkl 5-åringen men då utan rödlöken. Ibland blir det bacon istället för sidfläsket eftersom det oftast finns hemma.
Ann
2020-10-14Faktiskt helt ok, barn som vuxna åt med god aptit. Släng med lite majs så känns det riktigt nyttigt tillsammans äpplena.
Karin
2011-08-20