Ugnspannkaka med fläsk, timjanäpplen och rostade nötter

10
2
Ugnspannkaka med fläsk, timjanäpplen och rostade nötter

Krydda upp den klassiska ugnspannkakan med lite timjan, rödlök, äpple och rostade nötter. En matig och god vardagsmiddag som serveras med rårörda lingon. Fläsket kan uteslutas för en vegetarisk middag.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Ugnspannkaka med fläsk, timjanäpplen och rostade nötter

Ingredienser

4 portioner

Pannkakssmet

3 dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl mjölk (3 %)
3 ägg

Fläsk

300 g rimmat sidfläsk
1 msk smör eller margarin

Fyllning

2 rödlökar
2 syrliga äpplen (à 100 g)
1 msk smör eller margarin
1 tsk timjan
1 tsk socker
1 dl hasselnötter

Till servering

lingonsylt eller rårörda lingon

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk och matfett.

Gör så här

Tips

För att spara tid kan man steka äpple, fläsk och lök direkt i långpannan i ugnen i några minuter innan man häller på pannkakssmeten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Ann

2020-10-14

Älskas av hela familjen inkl 5-åringen men då utan rödlöken. Ibland blir det bacon istället för sidfläsket eftersom det oftast finns hemma.

Karin

2011-08-20

Faktiskt helt ok, barn som vuxna åt med god aptit. Släng med lite majs så känns det riktigt nyttigt tillsammans äpplena.

Näringsvärde per portion

Energi 3397 KJ / 812 kCal
Fett 517 g
Kolhydrater 588 g
Protein 267 g
Läs mer om näringsvärden