Palt

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
3
Palt

Riktig traditionell husmanskost är palt. Gör bollar av potatis och mjöl och koka dem nästan en timme och palten är klar att serveras med klassiska tillbehör som smält smör, lingon och fläsk.

Palt

Ingredienser

4 portioner
3 l vatten
2 tsk salt

Palt

900 g mjölig potatis (gärna mandelpotatis)
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt

Tillbehör

smält smör
rårörda lingon
rimmat stekt fläsk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Vilket mjöl som används i palten beror på var i landet du bor. Det finns lika många variationer på mjölblandningar som kockar. Kroppkakor innehåller kokt potatis och inte rå potatis som i palt. Så det är inte mjölet som avgör om det är kroppkakor eller palt.

Anna

2024-02-10

Palt är int gjort på vetemjöl utan på korn å råg mjöl, vetemjöl blir det kroppkaka

Dick robert

2022-11-24

I palt ska det vara mest rågmjöl och en gnutta vetemjöl.

Eva

2022-03-10

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1498 KJ / 359 kCal
Fett1 g
Salt3 g
Kolhydrater73 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Klassiska kroppkakor
Betyg 4.5 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiskt paltbröd med fläsk och vit sås
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små kroppkakor med mangold och kålrabbi
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kroppkakor av kokt potatis
Betyg 4.4 av 5.
231 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kolbulle
Betyg 4.5 av 5.
166 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nori Dolmas
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga