Pitabröd med kryddrostad blomkål och avokadokräm

Betyg 4.4 av 5.
21 personer har röstat
2Klimatsmart
Pitabröd med kryddrostad blomkål och avokadokräm

Blomkål och kikärtor blir härligt krispiga när den rostas i ugnen. Ät dem tillsammans med en avokadoröra som ger en perfekt krämighet till rätten. Lägg allt på uppvärmda pitabröd och toppa till sist rätten med lite tomater och koriander.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Pitabröd med kryddrostad blomkål och avokadokräm

Ingredienser

4 portioner

Rostad blomkål

2 förp, kokta kikärtor (à 380 g)
1 blomkål
1/2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 msk olja

Avokadokräm

2 avokador
1 vitlöksklyfta
1 lime
1 dl gräddfil
salt
peppar

Till servering

1/2 förp tomater (à 500 g)
1/2 kruka koriander
8 pitabröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Sjukt bra. Vi köra tacobröd istället för pitabröd, lite enklare att äta

Gabriel

2021-03-26

Jag kunde inte riktigt sluta äta & gick & plockade med resterna hela kvällen - såååå gott!

Cecilia

2019-07-20

Näringsvärde per portion

Energi3359 KJ / 802 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater105 g
Protein27 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Parmesanrostad blomkål
Betyg 4.6 av 5.
155 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtsbollar med rostad blomkål
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kikärts- och blomkålssoppa med krutonger och yoghurt
Betyg 3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Falafelburgare med tomatsalsa
Betyg 3.6 av 5.
40 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddrostad blomkål med myntayoghurt
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga