Pitabröd med kryddrostad blomkål och avokadokräm

19
2 Klimatsmart
Pitabröd med kryddrostad blomkål och avokadokräm

Blomkål och kikärtor blir härligt krispiga när den rostas i ugnen. Ät dem tillsammans med en avokadoröra som ger en perfekt krämighet till rätten. Lägg allt på uppvärmda pitabröd och toppa till sist rätten med lite tomater och koriander.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Pitabröd med kryddrostad blomkål och avokadokräm

Ingredienser

4 portioner

Rostad blomkål

2 förp, kokta kikärtor (à 380 g)
1 blomkål
1/2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 msk olja

Avokadokräm

2 avokador
1 vitlöksklyfta
1 lime
1 dl gräddfil
salt och peppar

Till servering

1/2 förp tomater (à 500 g)
1/2 kruka koriander
8 pitabröd

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjälkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Gabriel

2021-03-26

Sjukt bra. Vi köra tacobröd istället för pitabröd, lite enklare att äta

Cecilia

2019-07-20

Jag kunde inte riktigt sluta äta & gick & plockade med resterna hela kvällen - såååå gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3359 KJ / 802 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 105 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden