Pitabröd med kryddrostad blomkål och avokadokräm

17
2 Klimatsmart
Pitabröd med kryddrostad blomkål och avokadokräm

Blomkål och kikärtor blir härligt krispiga när den rostas i ugnen. Ät dem tillsammans med en avokadoröra som ger en perfekt krämighet till rätten. Lägg allt på uppvärmda pitabröd och toppa till sist rätten med lite tomater och koriander.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Pitabröd med kryddrostad blomkål och avokadokräm

Ingredienser

4 portioner

Rostad blomkål

2
förp, kokta kikärtor (à 380 g)
1
blomkål
1/2 tsk
chilipulver
1 tsk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
salt
2
vitlöksklyftor
2 msk
olja

Avokadokräm

2
avokador
1
vitlöksklyfta
1
lime
1 dl
gräddfil
-
salt och peppar

Till servering

1/2
förp tomater (à 500 g)
1/2
kruka koriander
8
pitabröd

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjälkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Gabriel

2021-03-26

Sjukt bra. Vi köra tacobröd istället för pitabröd, lite enklare att äta

Cecilia

2019-07-20

Jag kunde inte riktigt sluta äta & gick & plockade med resterna hela kvällen - såååå gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3359 KJ / 802 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 105 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept