Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pitabröd med kryddrostad blomkål och avokadokräm

Blomkål och kikärtor blir härligt krispiga när den rostas i ugnen. Ät dem tillsammans med en avokadoröra som ger en perfekt krämighet till rätten. Lägg allt på uppvärmda pitabröd och toppa till sist rätten med lite tomater och koriander.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rostad blomkål: Skölj kikärtorna och låt dem rinna av ordentligt. Torka dem sedan på lite hushållspapper.
  3. Ansa och skär blomkålen i små buketter och stammen i små tärningar.
  4. Krydda blomkål och kikärtor med kryddorna. Pressa vitlöken i oljan och ringla den över blomkålen och kikärtorna.
  5. Häll ut blandningen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter. Rör då och då.
  6. Avokadokräm: Dela och kärna ur avokadorna och gröp ur avokado köttet. Mosa ihop det med pressad vitlök, limesaft och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  7. Till servering: Skär tomaterna i skivor och hacka koriandern grovt.
  8. Värm bröden på ett galler i ugn enligt anvisning på för packningen.
  9. Servera allt i skålar och låt alla bre avokadoröran på bröden och toppa med blomkålsrostet, tomater och koriander.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjälkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad blomkål
  • 2 förp, kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 blomkål
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
Avokadokräm
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • 1 dl gräddfil
  • salt och peppar
Till servering
  • 1/2 förp tomater (à 500 g)
  • 1/2 kruka koriander
  • 8 pitabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3359 kJ / 802 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept