Pitabröd med kryddrostad blomkål och avokadokräm
Blomkål och kikärtor blir härligt krispiga när den rostas i ugnen. Ät dem tillsammans med en avokadoröra som ger en perfekt krämighet till rätten. Lägg allt på uppvärmda pitabröd och toppa till sist rätten med lite tomater och koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018
Ingredienser
4 portioner
Rostad blomkål
2 förp, kokta kikärtor (à 380 g)
1 blomkål
1/2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
Avokadokräm
2 avokador
1 vitlöksklyfta
1 lime
1 dl gräddfil
salt
peppar
Till servering
1/2 förp tomater (à 500 g)
1/2 kruka koriander
8 pitabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3359 KJ / 802 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater105 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sjukt bra. Vi köra tacobröd istället för pitabröd, lite enklare att äta
Gabriel
2021-03-26Jag kunde inte riktigt sluta äta & gick & plockade med resterna hela kvällen - såååå gott!
Cecilia
2019-07-20