Kikärtsbollar med rostad blomkål

10
0
Kikärtsbollar med rostad blomkål

Den här rätten kommer du vilja laga mer än en gång. Smakrika kikärtsbollar med en fantastisk tahiniyoghurt som ackompanjeras av ugnsrostad blomkål får det att vattnas i munnen. Snabbt och lättlagat med färdig mix. Bollarna påminner mycket om falafel men innehåller ännu mer nyttigheter i form av fröer och kärnor.

Skriv ut
Kikärtsbollar med rostad blomkål

Ingredienser

4 portioner

Kikärtsbollar

1
paket mix till kikärtsbollar (à 200 g)
ev 1
kruka finhackad koriander
ev rivet skal av 1/2
citron

Blomkål

600 g
blomkål
2 msk
olivolja
1/2 tsk
havssalt
-
nymalen svartpeppar

Yoghurtsås

2 - 3 msk
tahini (sesampasta)
2 dl
yoghurt (10%)
1 tsk
spiskummin
1 tsk
örtsalt
1 msk
olivolja

Morotssallad

2
morötter
1
kruka kruspersilja
1
granatäpple
skal och saft av 1/2
citron
1 msk
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Testa liknande recept