Kikärtsbollar med rostad blomkål
Den här rätten kommer du vilja laga mer än en gång. Smakrika kikärtsbollar med en fantastisk tahiniyoghurt som ackompanjeras av ugnsrostad blomkål får det att vattnas i munnen. Snabbt och lättlagat med färdig mix. Bollarna påminner mycket om falafel men innehåller ännu mer nyttigheter i form av fröer och kärnor.
Ingredienser
4 portioner
Kikärtsbollar
1 paket mix till kikärtsbollar (à 200 g)
ev 1 kruka finhackad koriander
ev rivet skal av 1/2 citron
Blomkål
600 g blomkål
2 msk olivolja
1/2 tsk havssalt
nymalen svartpeppar
Yoghurtsås
2 - 3 msk tahini (sesampasta)
2 dl yoghurt (10%)
1 tsk spiskummin
1 tsk örtsalt
1 msk olivolja
Morotssallad
2 morötter
1 kruka kruspersilja
1 granatäpple
skal och saft av 1/2 citron
1 msk olivolja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Risenta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer