Kikärtsbollar med rostad blomkål

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
0
Kikärtsbollar med rostad blomkål

Den här rätten kommer du vilja laga mer än en gång. Smakrika kikärtsbollar med en fantastisk tahiniyoghurt som ackompanjeras av ugnsrostad blomkål får det att vattnas i munnen. Snabbt och lättlagat med färdig mix. Bollarna påminner mycket om falafel men innehåller ännu mer nyttigheter i form av fröer och kärnor.

Kikärtsbollar med rostad blomkål

Ingredienser

4 portioner

Kikärtsbollar

1   paket mix till kikärtsbollar (à 200 g)
ev 1   kruka finhackad koriander
ev rivet skal av 1/2   citron

Blomkål

600 g  blomkål
2 msk  olivolja
1/2 tsk  havssalt
nymalen svartpeppar

Yoghurtsås

2 - 3 msk  tahini (sesampasta)
2 dl  yoghurt (10%)
1 tsk  spiskummin
1 tsk  örtsalt
1 msk  olivolja

Morotssallad

2   morötter
1   kruka kruspersilja
1   granatäpple
skal och saft av 1/2   citron
1 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kikärtsbollar i pitabröd
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Garbanzocurry
Betyg 4 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kikärtssnacks
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kikärtsbollar med avokadosallad
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen sallad med tomatbönor
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga