Kikärts- och blomkålssoppa med krutonger och yoghurt
En värmande och enkel soppa med smak av kikärtor och blomkål, toppad med krutonger, yoghurt, knapriga hasselnötter och krispigt stekt salvia. Perfekt vardagsmat!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 bananschalottenlök
350 g blomkål
3 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
salt
peppar
Topping
1 - 2 skivor dagsgammalt bröd
2 msk olivolja
1 kruka salvia
1/2 tsk flingsalt
1 dl rostade hasselnötter
2 dl matyoghurt
Näringsvärde per portion
Energi2036.5 KJ / 486.2 kCal
Fett33.9 g
Salt2.42 g
Kolhydrater26.7 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Perfekt soppa för de som inte har mycket tid för matlagning, gjorde färdigt den på typ 10 min. Fungerar bra som vardagsmat!
Felix
2021-02-24Soppan blev rätt smaklös och tråkig. Vet inte vad jag gjorde för fel. Tror det behövs lite syra.
Elisabet
2021-01-25