Kikärts- och blomkålssoppa med krutonger och yoghurt

12
2 Klimatsmart
Kikärts- och blomkålssoppa med krutonger och yoghurt

En värmande och enkel soppa med smak av kikärtor och blomkål, toppad med krutonger, yoghurt, knapriga hasselnötter och krispigt stekt salvia. Perfekt vardagsmat!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Kikärts- och blomkålssoppa med krutonger och yoghurt

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 bananschalottenlök
350 g blomkål
3 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
salt
peppar

Topping

1 - 2 skivor dagsgammalt bröd
2 msk olivolja
1 kruka salvia
1/2 tsk flingsalt
1 dl rostade hasselnötter
2 dl matyoghurt

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Felix

2021-02-24

Perfekt soppa för de som inte har mycket tid för matlagning, gjorde färdigt den på typ 10 min. Fungerar bra som vardagsmat!

Elisabet

2021-01-25

Soppan blev rätt smaklös och tråkig. Vet inte vad jag gjorde för fel. Tror det behövs lite syra.

Näringsvärde per portion

Energi 2036.5 KJ / 486.2 kCal
Fett 33.9 g
Salt 2.42 g
Kolhydrater 26.7 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept