Kikärts- och blomkålssoppa med krutonger och yoghurt

3
0
Kikärts- och blomkålssoppa med krutonger och yoghurt

En värmande och enkel soppa med smak av kikärtor och blomkål, toppad med krutonger, yoghurt, knapriga hasselnötter och krispigt stekt salvia. Perfekt vardagsmat!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Kikärts- och blomkålssoppa med krutonger och yoghurt

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
bananschalottenlök
350 g
blomkål
3 msk
olivolja
1 tsk
torkad timjan
8 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1
förp kokta kikärter (à 380 g)
-
salt
-
peppar

Topping

1 - 2
skivor dagsgammalt bröd
2 msk
olivolja
1
kruka salvia
1/2 tsk
flingsalt
1 dl
rostade hasselnötter
2 dl
matyoghurt

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept