Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kebab med grillspjut, myntayoghurt och ”blomkålsris”

Varma, fyllda pitabröd med marinerat grillspjut av fläskytterfilé, tomat och riven blomkål istället för ris. Matyoghurt med mynta blir svalkande sås och bacon, lök, vitlök och bladpersilja står för krydda.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa blomkålen och riv den på rivjärn. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg ner blomkålen och låt koka upp. Häll av den i ett durkslag och spola kålen kall och låt rinna av.
  2. Skala rödlök och vitlök, skär rödlöken i klyftor och skiva vitlöken. Skär tomaterna i halvor, kläm ur kärnorna och tärna tomatköttet.
  3. Stek baconet så att det får fin färg, häll av fettet. Tillsätt olivolja, lök och vitlök och låt det fräsa någon minut. Lägg i tomattärningarna och vänd ner blomkålen. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner persiljan.
  4. Blanda matyoghurt med strimlad mynta. Smaksätt med salt och peppar. Värm pitabröden på grillen.
  5. Fyll bröden med ”blomkålsris”, tunt skivad grillat grillspjut och myntayoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g blomkål
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater
  • 140 g bacontärningar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl bladpersilja
  • flingsalt
  • peppar
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 kruka färsk mynta
Till servering
  • grillspett (Grillspjut)
  • pitabröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info