Kebab med grillspjut, myntayoghurt och ”blomkålsris”
![Kebab med grillspjut, myntayoghurt och ”blomkålsris”](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63319/cf_259/kebab_med_grillspjut__myntayoghurt_och_”blomkalsris”.jpg)
Varma, fyllda pitabröd med marinerat grillspjut av fläskytterfilé, tomat och riven blomkål istället för ris. Matyoghurt med mynta blir svalkande sås och bacon, lök, vitlök och bladpersilja står för krydda.
![Kebab med grillspjut, myntayoghurt och ”blomkålsris”](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63319/cf_259/kebab_med_grillspjut__myntayoghurt_och_”blomkalsris”.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g blomkål
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
3 tomater
140 g bacontärningar
2 msk olivolja
1/2 dl bladpersilja
flingsalt
peppar
2 dl matyoghurt
1 kruka färsk mynta
Till servering
grillspett (Grillspjut)
pitabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer