Picadillo med kyckling och potatis
Kryddig och god kycklinggryta med både potatis, oliver och lök i. Snabbt får du den perfekta tacosmaken av färdig kryddblandning. Servera picadillon med en krämig crème fraichekräm med majs och kryddad med cayennepeppar.
Ingredienser
4 portioner
2 färska gula lökar
2 tomater
500 g färskpotatis
1 förp svarta urkärnade oliver (à ca 240 g)
500 g kycklingfärs
2 msk neutral rapsolja
2 förp chicken taco krydda mild (à 28 g)
3 dl vatten
1 kruka koriander
Majskräm
1 förp majskorn (à 150 g)
2 dl crème fraiche
1 krm cayennepeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2706 KJ / 645 kCal
Fett40 g
Salt5 g
Kolhydrater37 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Majskrämen passade riktigt bra till! 🙂
Elin
2021-11-09