Pasta med kycklingbullar i krämig pepparsås

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Pasta med kycklingbullar i krämig pepparsås

Kycklingbullar med pikant smak av rosépeppar och gul lök. Servera kycklingbullarna i en krämig pepparsås av färskost och vispgrädde samt krispiga sockerärtor. Enkelt och gott!

Pasta med kycklingbullar i krämig pepparsås

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbullar

1   gul lök
2 tsk  rosépeppar
1 dl  vispgrädde
3/4 dl  ströbröd
1/2 tsk  salt
400 g  kycklingfärs
1 msk  rapsolja
4   port pasta (gärna penne)

Pepparsås

1   förp färskost med svartpeppar (à 150 g)
1 dl  vispgrädde
2 dl  vatten
1 tsk  rosépeppar
2 krm  salt
150 g  färska sockerärtor

Till servering

65 g  rucola

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Smaken är supergod, men kycklingbullarna är ett helvete att rulla. Alldeles för kletiga. Kanske blir bättre om man justerar receptet. Lagar igen ändå för att det var så gott.

Sarah

2024-04-03

Näringsvärde per portion

Energi3276 KJ / 783 kCal
Fett41 g
Salt2.2 g
Kolhydrater66 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingbullar med mesostsås och gulbetor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingbullar till jul
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kycklingköttbullar till jul
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingpaté med soltorkad tomat och basilika
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tandooribullar med yoghurt och klyftpotatis
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga