Pasta med kycklingbullar i krämig pepparsås
Kycklingbullar med pikant smak av rosépeppar och gul lök. Servera kycklingbullarna i en krämig pepparsås av färskost och vispgrädde samt krispiga sockerärtor. Enkelt och gott!
Ingredienser
4 portioner
Kycklingbullar
1 gul lök
2 tsk rosépeppar
1 dl vispgrädde
3/4 dl ströbröd
1/2 tsk salt
400 g kycklingfärs
1 msk rapsolja
4 port pasta (gärna penne)
Pepparsås
1 förp färskost med svartpeppar (à 150 g)
1 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 tsk rosépeppar
2 krm salt
150 g färska sockerärtor
Till servering
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3276 KJ / 783 kCal
Fett41 g
Salt2.2 g
Kolhydrater66 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Smaken är supergod, men kycklingbullarna är ett helvete att rulla. Alldeles för kletiga. Kanske blir bättre om man justerar receptet. Lagar igen ändå för att det var så gott.
Sarah
2024-04-03