Pasta med kycklingbullar i krämig pepparsås

2
0
Pasta med kycklingbullar i krämig pepparsås

Kycklingbullar med pikant smak av rosépeppar och gul lök. Servera kycklingbullarna i en krämig pepparsås av färskost och vispgrädde samt krispiga sockerärtor. Enkelt och gott!

Pasta med kycklingbullar i krämig pepparsås

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbullar

1 gul lök
2 tsk rosépeppar
1 dl vispgrädde
3/4 dl ströbröd
1/2 tsk salt
400 g kycklingfärs
1 msk rapsolja
4 port pasta (gärna penne)

Pepparsås

1 förp färskost med svartpeppar (à 150 g)
1 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 tsk rosépeppar
2 krm salt
150 g färska sockerärtor

Till servering

65 g rucola

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3276 KJ / 783 kCal
Fett 41 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 66 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden