Kebab på kycklingfärs med pitabröd och paprikayoghurt
Goda smaker samlas i en kebab av kycklingfärs som du serverar i pita. Fyll pitabrödet med sallad, stekt kycklingfärs smaksatt med spiskummin och krämig turkisk yoghurt som du kryddar med grillad paprika och citron. Sätt dig och njut av en snabblagad och mättande måltid som gillas av både liten och stor.
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
2 krm svartpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
2 msk olja
2 grillade paprikor
finrivet skal och saft av 1 citron
2 dl turkisk yoghurt (10%)
1 hjärtsalladshuvud
4 pitabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2030 KJ / 483 kCal
Fett28 g
Salt3.35 g
Kolhydrater30 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaken på biffarna var bra, men det var på tok för lite mat för 4 personer. Vi var 2 vuxna och 2 barn som åt. Ingen var mätt efter. Och då kompletterade vi ändå med mer grönsaker till. Biffarna var också väldigt kladdiga innan man började steka dom. Hade inte skadat med lite ströbröd eller liknande i smeten
Andreas
2020-11-05Mycket gott, snabbt och lättlagat
Inger
2019-02-01