Fiskgryta med tomat och blomkål
Krämig och god fiskgryta med färsk torskfilé och god smak av dill- och fänkålsfrön. Extra mättande blir grytan av morötter och blomkål. Servera gärna med kokt potatis.
Ingredienser
4 portioner
2 förp färsk torskfilé (à 300 g)
1/2 tsk salt
3 vitlöksklyftor
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 tsk dillfrön
2 tsk fänkålsfrön
250 g frysta minimorötter
2 msk olivolja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk vitvinsvinäger
2 krm cayennepeppar
450 g fryst blomkål
Till servering
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2870 KJ / 683 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
🤕🇹🇭
Arne
2022-06-28