Fiskgryta med tomat och blomkål

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Fiskgryta med tomat och blomkål

Krämig och god fiskgryta med färsk torskfilé och god smak av dill- och fänkålsfrön. Extra mättande blir grytan av morötter och blomkål. Servera gärna med kokt potatis.

Fiskgryta med tomat och blomkål

Ingredienser

4 portioner
2 förp färsk torskfilé (à 300 g)
1/2 tsk salt
3 vitlöksklyftor
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 tsk dillfrön
2 tsk fänkålsfrön
250 g frysta minimorötter
2 msk olivolja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk vitvinsvinäger
2 krm cayennepeppar
450 g fryst blomkål

Till servering

kokt potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

🤕🇹🇭

Arne

2022-06-28

Näringsvärde per portion

Energi2870 KJ / 683 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kryddig ost- och olivblandning
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Indisk vegogryta med couscous
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Prästostsnurra med najadlax och citronkräm
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostdipp med dill och citron
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bönpasta med fänkål och räkor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt strömming med potatisplättar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga