Fiskgryta med tomat och blomkål

0
0
Fiskgryta med tomat och blomkål

Krämig och god fiskgryta med färsk torskfilé och god smak av dill- och fänkålsfrön. Extra mättande blir grytan av morötter och blomkål. Servera gärna med kokt potatis.

Fiskgryta med tomat och blomkål

Ingredienser

4 portioner
2 förp färsk torskfilé (à 300 g)
1/2 tsk salt
3 vitlöksklyftor
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 tsk dillfrön
2 tsk fänkålsfrön
250 g frysta minimorötter
2 msk olivolja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk vitvinsvinäger
2 krm cayennepeppar
450 g fryst blomkål

Till servering

kokt potatis

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Grytan går bra att frysa och värma vid annat tillfälle.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2870 KJ / 683 kCal
Fett 38 g
Salt 2 g
Kolhydrater 45 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden