Fiskgryta med räkor och saffran
Mustig fiskgryta med tomatbas och som innehåller både morötter och palsternackor samt torsk och räkor. Servera fiskgrytan med ett gott bröd och färskost som smaksätts med tomatpuré och lite het cayennepeppar.
Ingredienser
6 portioner
Färskost
1 vitlöksklyfta
1 förp naturell cream cheese (färskost, à 200 g)
1 msk tomatpuré
1/2 tsk cayennepeppar
3 krm salt
Fiskgryta
1 förp fryst torskfilé (à 420 g)
1/2 tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g morötter
400 g palsternackor
2 förp saffran (à 1/2 g)
1/2 kruka basilika
2 msk olivolja
2 förp krossade tomater (à 400 g)
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 apelsiner (skal och saft)
1/2 tsk salt
500 g frysta räkor (90-120 st/kg)
Till servering
1/2 kruka basilika
1 surdegsbaguette
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2506 KJ / 598 kCal
Fett16 g
Salt5 g
Kolhydrater67 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En smakrik gryta. Morötter kokar inte på 10 minuter
Ronne
2023-11-27Mycket smak
Anne
2023-03-01