Stekt lax och kålrot i ingefära med böngroddar

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
2Klimatsmart
Stekt lax och kålrot i ingefära med böngroddar

En fantastiskt god middag serveras här med smaker av ingefära, lime och teriyaki. Riven kålrot, ärtskott och färska böngroddar adderar en härlig textur till rätten, och passar utmärkt till laxen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021

Stekt lax och kålrot i ingefära med böngroddar

Ingredienser

4 portioner

Kålrot

ca 300 g kålrot
1 msk riven färsk ingefära
1/2 lime
2 msk sesamfrö
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
150 ml teriyakimarinad
1/2 ask ärtskott (à 100 g)

Lax

500 g färsk laxfilé
1/2 tsk salt
peppar
4 port risnudlar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Röran är mycket god och skulle passa även till andra rätter. Den var nästan godare innan den blandades med nudlarna.

Maria

2021-02-03

Det här va gott, snabbt och enkelt att tillaga!

Jenny

2020-02-18

Näringsvärde per portion

Energi2559 KJ / 611 kCal
Fett21 g
Salt4.1 g
Kolhydrater66 g
Protein35 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax i paneng curry med cashewnötter
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sesambakad lax med nudelsallad
Betyg 3.9 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pad thai med färdig sås och böngroddar
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med thaipesto
Betyg 3.9 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pad thai med jordnötter och koriander
Betyg 4.2 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelsallad med jordnötter, mynta och strimlat ägg
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga