Stekt lax och kålrot i ingefära med böngroddar

11
2 Klimatsmart
Stekt lax och kålrot i ingefära med böngroddar

En fantastiskt god middag serveras här med smaker av ingefära, lime och teriyaki. Riven kålrot, ärtskott och färska böngroddar adderar en härlig textur till rätten, och passar utmärkt till laxen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021

Stekt lax och kålrot i ingefära med böngroddar

Ingredienser

4 portioner

Kålrot

ca 300 g kålrot
1 msk riven färsk ingefära
1/2 lime
2 msk sesamfrö
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
150 ml teriyakimarinad
1/2 ask ärtskott (à 100 g)

Lax

500 g färsk laxfilé
1/2 tsk salt
peppar
4 port risnudlar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på marinaden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Maria

2021-02-03

Supergott! Röran är mycket god och skulle passa även till andra rätter. Den var nästan godare innan den blandades med nudlarna.

Jenny

2020-02-18

Det här va gott, snabbt och enkelt att tillaga!

Näringsvärde per portion

Energi 2559 KJ / 611 kCal
Fett 21 g
Salt 4.1 g
Kolhydrater 66 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden