Stekt lax och kålrot i ingefära med böngroddar
En fantastiskt god middag serveras här med smaker av ingefära, lime och teriyaki. Riven kålrot, ärtskott och färska böngroddar adderar en härlig textur till rätten, och passar utmärkt till laxen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021
Ingredienser
4 portioner
Kålrot
ca 300 g kålrot
1 msk riven färsk ingefära
1/2 lime
2 msk sesamfrö
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
150 ml teriyakimarinad
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Lax
500 g färsk laxfilé
1/2 tsk salt
peppar
4 port risnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2559 KJ / 611 kCal
Fett21 g
Salt4.1 g
Kolhydrater66 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Röran är mycket god och skulle passa även till andra rätter. Den var nästan godare innan den blandades med nudlarna.
Maria
2021-02-03Det här va gott, snabbt och enkelt att tillaga!
Jenny
2020-02-18