Pad thai

Thailands nationalrätt nummer ett! För vem kan motstå smaken av solig semester på en paradisstrand som man lätt får associationer till från denna nudelrätt med räkor, ägg, jordnötter och lime. Böngroddar ger den extra crunch och citron piggt sting.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Ingredienser
4 portioner
1 påse frysta räkor med skal (à 500 g)
1 paket risnudlar (à 250 g)
3 msk olja
1/2 rödlök
1 msk ättiksprit (12 %)
4 msk fisksås
4 msk ostronsås
1 msk socker
1 ask färska böngroddar (à ca 180 g)
4 ägg
3 msk finskuren gräslök
4 citronklyftor
1/2 dl hackade jordnötter
Till garnering
strimlad salladslök
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2669 KJ / 638 kCal
Fett23 g
Salt7.78 g
Kolhydrater63 g
Protein42 g
Kommentarer
9 stLägg till lite fint stavade morötter och hackad vitkål cirka 2 dl / grönsak.
Fredrik
Inte bra.Inget i närheten av en riktig Pad thai
Risto
Helt fantastiskt och enkelt att laga. Lagade för 10 personer. Förberedde allt innan. Jag stekte äggen innan blandningen med nudlarna.
Vandad
Jag provade att halvera mängden och hade egna groddade Mungbönor samt färdigskalade frysta räkor och vi tyckte det blev väldigt gott med bra smak.
Anette
Om man tror det här är restaurangkvalitet ska man nog prova att gå på en restaurang först. Smakade nästan ingenting och hälften av ingredienserna ska inte ens vara i en Pad Thai.
Klas
Smakar mycket gott väldigt nära restaurang kvalite. Hade nog för hög värme och äggröran blev mer omelette och blandade inte så väl med resten av rätterna när man mixade. Smaken var dock fantastisk!
Anthony
Bästa pad thai jag provat. Rör ner lite extra ostronsås och lite thai chilli krydda och det smakar precis som i Thailand
Anders
Jättegott och superenkelt! Vi tyckte det blev godare och vackrare med strimlad, rå morot i på slutet, som vår lokala thaivagn serverar det😉
Ola
Bästa pad thai receptet!
Amanda