Pad thai

32
1
Pad thai

Thailands nationalrätt nummer ett! För vem kan motstå smaken av solig semester på en paradisstrand som man lätt får associationer till från denna nudelrätt med räkor, ägg, jordnötter och lime. Böngroddar ger den extra crunch och citron piggt sting.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Pad thai

Ingredienser

4 portioner
1
påse frysta räkor med skal (à 500 g)
1
paket risnudlar (à 250 g)
3 msk
olja
1/2
rödlök
1 msk
ättiksprit (12 %)
4 msk
fisksås
4 msk
ostronsås
1 msk
socker
1
ask färska böngroddar (à ca 180 g)
4
ägg
3 msk
finskuren gräslök
4
citronklyftor
1/2 dl
hackade jordnötter

Till garnering

strimlad salladslök

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i ostronsåsen.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentar

Amanda

2020-06-22

Bästa pad thai receptet!

Näringsvärde per portion

Energi 2669 KJ / 638 kCal
Fett 23 g
Salt 7.78 g
Kolhydrater 63 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept