Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pestopotatissallad med chorizo & sparris

En annorlunda potatissallad med den nötiga, fylliga smaken från pesto. Sparris, rädisor och rödlök ger salladen en kraftfull smak medan chorizon fångar upp den heta och intensiva karaktären som gör salladen så ljuvlig.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och koka potatisen i saltat vatten. 
  2. Skiva och stek chorizon i en stekpanna.
  3. Koka sparrisen mjuk i saltat vatten, ca 8 minuter. Skär den i mindre bitar.
  4. Skiva rädisorna tunt. Skala och skiva rödlöken tunt.
  5. Vänd ner peston i den varma potatisen. Blanda i grönsakerna. Lägg upp salladen på fat och lägg på chorizon.

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i korven.
Gör mjölkfri: gör egen pesto med tofu i stället för fetaost och kontrollera korvens innehåll. Kontrollera innehållsförteckningen på pesto om du är nötallergiker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • 4 chorizokorvar (à 100 g)
  • 200 g grön sparris
  • 8 rädisor
  • 1 rödlök
  • 100 g ruccolasallad
  • 4 msk pesto
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1680 kJ / 400 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden