Krämig pasta med majs och chorizokorv
Lättlagad, smakrik och krämig pastarätt med chorizokorv, majskorn, fransk senap och purjolök. En njutbar och smidig lunch. Du garnerar pastan med finhackad purjolök. Smaklig måltid!
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex farfalle
2 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
2 msk fransk senap
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
ca 1 - 1 1/2 msk ljus maizenaredning
1 liten burk majskorn (à 150 g)
2 msk finhackad persilja
400 g chorizokorvar
olja till stekning
1 dl finstrimlad purjolök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2685 KJ / -1 kCal
Fett32 g
Kommentarer
Jag tog vad jag hade. Dvs purjolök blev rödlök och persilja blev färsk koriander. Det blev riktigt gott! Jag tycker att det är bra att ha en god pastasås utan tomater. Trots att jag är tomatnörd.
Mona
2023-02-07Detta gick verkligen hem! Purjolöken satte piff på rätten och fick den att kännas fräsch samtidigt som korven var lite styrka i smaken. Jättegott!
Elin
2008-08-15En mycket lättlagad och mumsig rätt som smakar mycket men som ändå har ett bra näringsvärde. Hade ingen purjolök så jag tog vanlig lök men det fungerade bra, lade också till paprika enligt förslag! Detta kommer jag att laga igen!
Linda
2008-02-26