Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Potatissallad med svarta bönor

Servera den här färgsprakande potatissalladen till ditt grillade kött. Färskpotatis, ruccola, tomat och lök blandas med krämig chèvre och svarta bönor. Kombinationen är elegant och utsökt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisen i bitar. Skiva den färska löken. Skär tomaterna, salladen och osten i bitar.
  2. Varva alla ingredienser på ett stort fat.
  3. Dressing: Blanda ihop dressingen och häll den över salladen. Blanda om och servera till grillat kött, kyckling eller lax.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: uteslut chèvreosten och använg ev tofu istället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kokt färskpotatis
  • 1 färsk lök eller purjolök (1 färsk lök motsvarar 1 liten späd purjolök)
  • 4 tomater
  • 100 g ruccolasallad
  • 100 g chèvre (getost)
  • 3 dl kokta svarta bönor
Dressing
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?