Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Penne med salsiccia, paprika och pesto

En lättlagad och smakrik pastarätt med salsiccia och pesto. Extra lyxig blir den här italienska pastarätten med färsk salsicciakorv och hemmagjord pesto. En snabb middagsrätt med mycket attityd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla salladslöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  2. Dela korven på längden och skrapa ur färsen. Stek den i en stekpanna och smula sönder den med en träsked. När färsen fått fin färg tillsätts salladslök och paprika. Stek ytteligare någon minut. Blanda ner peston.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan (spara 2 dl av vattnet, för 4 port). Tillsätt vattnet i stekpannan med korv och grönsaker och låt det bli varmt. Smaksätt med peppar.
  4. Blanda pastan med korven och grönsakerna.
  5. Till servering: Servera pastan med flagad parmesan och rucolasallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på salsiccian och peston.
Fri från laktos.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g salladslök
  • 2 små röda paprikor
  • 300 g färska salsicciakorvar
  • 3 msk pesto basilika
  • 4 port penne
  • 2 dl pastavatten
  • svartpeppar
Till servering
  • parmesanost
  • ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2429 kJ / 581 kCal