Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sparris med rökt kalkonbröst och limevinägrett

Sparris med rökt kalkonbröst och limevinägrett är en festlig och njutbar rätt och en exemplarisk förrätt som dessutom inte tar lång tid att tillaga. Rätten har underbara smaker och limevinägretten i det här receptet är verkligen pricken över i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med vinägretten. Halvera och pressa saften ur limen. Blanda limesaft med honung och senap. Vispa i oljan och smaka av med salt och peppar.
  2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av. 
  3. Skölj och strimla sallaten. Fördela sallaten på tallrikar och lägg på sparris och kalkonbröstskivor.
  4. Ringla över limevinägretten och servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 paket djupfryst grön sparris (à 250 g)
  • 1 rosésalladshuvud
  • 100 g ruccolasallat
  • 300 g rökt kalkonbröst i tunna skivor
Limevinägrett
  • 2 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl olja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan