Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sparrissallad med ägg och oliver

Utsökt sparrissallad med ägg och oliver som garanterat gör succé på buffébordet. Den goda salladen av sparris, ruccolasallad, parmesanost, ägg och svarta oliver smakar ljuvligt gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka sparrisen knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt den svalna.
  2. Hårdkoka äggen och spola dem kalla. Skala och dela dem i halvor.
  3. Varva ingredienserna i en skål eller på ett fat.
  4. Blanda dressingen och häll den över salladen.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten, välj tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g grön sparris
  • 5 ägg
  • 100 g ruccolasallad
  • 1 dl grovriven ost t ex parmesan
  • 1 dl svarta oliver
Dressing
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 3 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 580 kJ / 140 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer