Peruansk räksoppa "Chupe de camarones"

Peruansk räksoppa med underbar skaldjurssmak, gräddig lenhet och skönt chilisting. Kronan på verket är ett pocherat eller löskokt ägg. Tillsätt lite kokt ris för en matigare soppa. Smulad fetaost är också gott i.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
125 g salladslök
2 msk rapsolja
3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji de mirasol (för 4 portioner)
3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji especial (för 4 portioner)
1 msk tomatpuré
3 msk koncentrerad fiskfond + 1 msk koncentrerad skaldjursfond + 1 l vatten eller 1 l Charlys fiskfond (sök receptet
2 dl vispgrädde
2 tsk torkad oregano
2 dl frysta, tinade gröna ärtor
200 g skalade räkor
4 pocherade eller löskokta ägg
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkfri gräddersättning, t ex iMat fraiche.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1689 KJ / 403 kCal
Fett33 g
Salt3.26 g
Kolhydrater8 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alldeles för tjock konsistens om man följer receptet!
Edit
2022-07-28Det saknas nått...
Sofia
2020-09-28