Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Peruansk räksoppa "Chupe de camarones"

Peruansk räksoppa med underbar skaldjurssmak, gräddig lenhet och skönt chilisting. Kronan på verket är ett pocherat eller löskokt ägg. Tillsätt lite kokt ris för en matigare soppa. Smulad fetaost är också gott i.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Skär salladslöken i tunna skivor.
  2. Fräs schalottenlöken i oljan i en stekpanna på svag värme ca 5 minuter, utan att den får färg.
  3. Tillsätt vitlök, chilipeppar och tomatpuré. Fräs ytterligare 1 minut.
  4. Häll på fisk- och skaldjursfonden. Koka upp och låt sjuda 15 minuter.
  5. Tillsätt grädde och oregano. Fortsätt koka ca 3 minuter.
  6. Tillsätt salladslök och ärter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Fördela soppan i skålar. Toppa med räkor och pocherade eller löskokta ägg.

För alla

Gör glutenfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkfri gräddersättning, t ex iMat fraiche.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 125 g salladslök
  • 2 msk rapsolja
  • 3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji de mirasol (för 4 portioner)
  • 3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji especial (för 4 portioner)
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk koncentrerad fiskfond + 1 msk koncentrerad skaldjursfond + 1 l vatten eller 1 l Charlys fiskfond (sök receptet
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 dl frysta, tinade gröna ärter
  • 200 g skalade räkor
  • 4 pocherade eller löskokta ägg
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer