Peruansk räksoppa "Chupe de camarones"

80
1
Peruansk räksoppa "Chupe de camarones"

Peruansk räksoppa med underbar skaldjurssmak, gräddig lenhet och skönt chilisting. Kronan på verket är ett pocherat eller löskokt ägg. Tillsätt lite kokt ris för en matigare soppa. Smulad fetaost är också gott i.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Peruansk räksoppa "Chupe de camarones"

Ingredienser

4 portioner
2
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
125 g
salladslök
2 msk
rapsolja
3/4 tsk
chilipeppar chipotle style eller 1 aji de mirasol (för 4 portioner)
3/4 tsk
chilipeppar chipotle style eller 1 aji especial (för 4 portioner)
1 msk
tomatpuré
3 msk
koncentrerad fiskfond + 1 msk koncentrerad skaldjursfond + 1 l vatten eller 1 l Charlys fiskfond (sök receptet
2 dl
vispgrädde
2 tsk
torkad oregano
2 dl
frysta, tinade gröna ärtor
200 g
skalade räkor
4
pocherade eller löskokta ägg
-
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkfri gräddersättning, t ex iMat fraiche.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentar

Sofia

2020-09-28

Det saknas nått...

Näringsvärde per portion

Energi 1689 KJ / 403 kCal
Fett 33 g
Salt 3.26 g
Kolhydrater 8 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept