ÖVER 60 MIN | Medel

Queso helado – Peruansk kryddig glass

Queso helado är en kryddig glass med smak av kanel, kryddnejlika och kokos och är en vanlig dessert i Peru. Du kan göra glassen utan glassmaskin och resultatet är en variant på parfait med ganska hård konsistens, så glassen behöver tid att tina i rumstemperatur innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll mjölken i en kastrull. Tillsätt kanelstänger, nejlikor och kokos. Låt koka på svag värme 5 minuter.
  2. Ta från värmen och vispa ner äggulorna och den kondenserade mjölken. Sila och låt svalna. Häll i en bunke eller låda med lock.
  3. Ställ i frysen minst 6 timmar.
  4. Till servering: Ta fram 20–30 minuter före servering. Toppa med kanel och physalis.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 5 dl mjölk (3%)
  • 3 kanelstänger
  • 5 kryddnejlikor
  • 3 msk riven kokos
  • 3 äggulor
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 390 g)
Till servering
  • physalis
  • malen kanel