Queso helado – Peruansk kryddig glass
![Queso helado – Peruansk kryddig glass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_220886/cf_259/queso_helado_–_peruansk_kryddig_glass.jpg)
Queso helado är en kryddig glass med smak av kanel, kryddnejlika och kokos och är en vanlig dessert i Peru. Du kan göra glassen utan glassmaskin och resultatet är en variant på parfait med ganska hård konsistens, så glassen behöver tid att tina i rumstemperatur innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
![Queso helado – Peruansk kryddig glass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_220886/cf_259/queso_helado_–_peruansk_kryddig_glass.jpg)
Ingredienser
4-6 portioner
5 dl mjölk (3%)
3 kanelstänger
5 kryddnejlikor
3 msk riven kokos
3 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 390 g)
Till servering
physalis
malen kanel
För alla
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Den blev väldigt isig. Hur kan man få den mer krämig?
Karin
2020-10-25