Queso helado – Peruansk kryddig glass

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
2
Queso helado – Peruansk kryddig glass

Queso helado är en kryddig glass med smak av kanel, kryddnejlika och kokos och är en vanlig dessert i Peru. Du kan göra glassen utan glassmaskin och resultatet är en variant på parfait med ganska hård konsistens, så glassen behöver tid att tina i rumstemperatur innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Queso helado – Peruansk kryddig glass

Ingredienser

4-6 portioner
5 dl mjölk (3%)
3 kanelstänger
5 kryddnejlikor
3 msk riven kokos
3 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 390 g)

Till servering

physalis
malen kanel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Byt ut mjölk mot vispgrädde och 1 gelatinblad så blir det mer som en galato i konsistens. Och inte isig som mjölkbaserad glass har en tendens att bli.

Jimmy

2024-11-04

Den blev väldigt isig. Hur kan man få den mer krämig?

Karin

2020-10-25

Testa liknande recept

Vietnamesisk kaffeglass
Betyg 4.7 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glass med kondenserad mjölk
Betyg 4.8 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljglass utan glassmaskin
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosglass på pinne
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel blåbärsglass
Betyg 4.2 av 5.
166 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladglass på kondenserad mjölk och kokos
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga