Queso helado – Peruansk kryddig glass
Queso helado är en kryddig glass med smak av kanel, kryddnejlika och kokos och är en vanlig dessert i Peru. Du kan göra glassen utan glassmaskin och resultatet är en variant på parfait med ganska hård konsistens, så glassen behöver tid att tina i rumstemperatur innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
5 dl mjölk (3%)
3 kanelstänger
5 kryddnejlikor
3 msk riven kokos
3 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 390 g)
Till servering
physalis
malen kanel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Byt ut mjölk mot vispgrädde och 1 gelatinblad så blir det mer som en galato i konsistens. Och inte isig som mjölkbaserad glass har en tendens att bli.
Jimmy
2024-11-04Den blev väldigt isig. Hur kan man få den mer krämig?
Karin
2020-10-25