Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)

Betyg 4.2 av 5.
187 personer har röstat
30
Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)

Utsökt fiskgryta med räkor, salladslök, laxfilé, chilifrukt och örter som persilja och koriander. Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo) är en relativt lättlagad gryta som lätt faller dina gäster i smaken.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)

Ingredienser

6 portioner
600 g fiskfilé t ex lax och gös
1/2 dl färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
2 stora gula lökar
1 stor vitlöksklyfta
2 gröna chilifrukter (valfri styrka)
2 msk olivolja
1 paket krossade tomater (à 500 g)
2 msk konc fiskfond
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad koriander
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
2 dl vatten
150 g skalade räkor
4 salladslökar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
187 personer har röstat

Kommentarer

Det står servera med en het chilisås. Är det som man köper färdig då?

Pierre

2024-04-29

Hej Pierre! Ja, chilisås från affären går utmärkt att använda. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-30

Kan jag ta purjolök i stället för salladslök (svår att hitta i Spanien)? Har gjort denna hemma i Sverige. Fantastiskt god. Mycket beröm!!! /Agneta

Agneta

2023-11-16

Hej Agneta! Det går bra att använda lite purjolök eller utesluta salladslöken helt. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-11-17

Vilka grönsaker ska jag fräsa? Hittar inga i receptet.

Jill

2023-11-02

Hej Jill! Vi har förtydligat att det är lök, vitlök och chili som ska fräsa. Hoppas du gillar grytan. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-11-06

Näringsvärde per portion

Energi2560 KJ / 610 kCal

Testa liknande recept

Ceviche på peruanskt vis
Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Göstimbal med löjromstopp och skummig dillsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad fiskfilé med kräftröra
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad gösfilé
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Panerade stekta fiskfiléer med kaprisfräs
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad fiskfilé med orientalisk kompott
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga