Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)

(6)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Utsökt fiskgryta med räkor, salladslök, laxfilé, chilifrukt och örter som persilja och koriander. Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo) är en relativt lättlagad gryta som lätt faller dina gäster i smaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g fiskfiléer t ex lax och gös
  • 1/2 dl färskpressad limejuice
  • 1/2 tsk salt
  • 2 stora gula lökar
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 gröna chilifrukter (valfri styrka)
  • 2 msk olivolja
  • 1 paket krossade tomater (à 500 g)
  • 2 msk konc fiskfond
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl finhackad koriander
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 150 g skalade räkor
  • 4 salladslökar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i 2-3 cm stora tärningar. Blanda med limejuice och salt.
  2. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
  3. Fräs grönsakerna på svag värme i olivolja. Tillsätt krossade tomater, fiskond, persilja och koriander. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  4. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 6-7 minuter. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.
  5. Strimla och strö över salladslöken. Smaka ev av med salt och peppar.
  6. Servera grytan med kokt ris och het chilisås.

För alla

Gluten- och äggfri.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri buljongtärning i stället för fiskfond.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2560 kJ / 610 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer