Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)
Utsökt fiskgryta med räkor, salladslök, laxfilé, chilifrukt och örter som persilja och koriander. Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo) är en relativt lättlagad gryta som lätt faller dina gäster i smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005
Ingredienser
6 portioner
600 g fiskfilé t ex lax och gös
1/2 dl färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
2 stora gula lökar
1 stor vitlöksklyfta
2 gröna chilifrukter (valfri styrka)
2 msk olivolja
1 paket krossade tomater (à 500 g)
2 msk konc fiskfond
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad koriander
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
2 dl vatten
150 g skalade räkor
4 salladslökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2560 KJ / 610 kCal
Kommentarer
Det står servera med en het chilisås. Är det som man köper färdig då?
Pierre
2024-04-29Hej Pierre! Ja, chilisås från affären går utmärkt att använda. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-30Kan jag ta purjolök i stället för salladslök (svår att hitta i Spanien)? Har gjort denna hemma i Sverige. Fantastiskt god. Mycket beröm!!! /Agneta
Agneta
2023-11-16Hej Agneta! Det går bra att använda lite purjolök eller utesluta salladslöken helt. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-17Vilka grönsaker ska jag fräsa? Hittar inga i receptet.
Jill
2023-11-02Hej Jill! Vi har förtydligat att det är lök, vitlök och chili som ska fräsa. Hoppas du gillar grytan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-06