Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)

162
26
Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)

Utsökt fiskgryta med räkor, salladslök, laxfilé, chilifrukt och örter som persilja och koriander. Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo) är en relativt lättlagad gryta som lätt faller dina gäster i smaken.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)

Ingredienser

6 portioner
600 g fiskfilé t ex lax och gös
1/2 dl färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
2 stora gula lökar
1 stor vitlöksklyfta
2 gröna chilifrukter (valfri styrka)
2 msk olivolja
1 paket krossade tomater (à 500 g)
2 msk konc fiskfond
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad koriander
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
2 dl vatten
150 g skalade räkor
4 salladslökar

För alla

Gluten- och äggfri.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri buljongtärning i stället för fiskfond.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

162

Kommentarer

Lars

2021-09-24

För söt

Caroline

2020-11-08

Jag la i paprika i olika färger och zucchini. Struntade i vattnet efter andras rekommendationer och tog i fisksås! Koriander och chili blandat i en skål på sidan om så kunde alla få ta för sig som de behagade. Blev fantastiskt gott!

Henrik

2020-10-21

Jag bytte ett paket krossade tomater till kokosmjölk och jag kan rekommendera att ta lite mer skaldjur än det som står, jättegott!!

Näringsvärde per portion

Energi 2560 KJ / 610 kCal
Läs mer om näringsvärden