Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)

Utsökt fiskgryta med räkor, salladslök, laxfilé, chilifrukt och örter som persilja och koriander. Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo) är en relativt lättlagad gryta som lätt faller dina gäster i smaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i 2-3 cm stora tärningar. Blanda med limejuice och salt.
  2. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
  3. Fräs grönsakerna på svag värme i olivolja. Tillsätt krossade tomater, fiskond, persilja och koriander. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  4. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 6-7 minuter. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.
  5. Strimla och strö över salladslöken. Smaka ev av med salt och peppar.
  6. Servera grytan med kokt ris och het chilisås.

För alla

Gluten- och äggfri.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri buljongtärning i stället för fiskfond.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g fiskfilé t ex lax och gös
  • 1/2 dl färskpressad limejuice
  • 1/2 tsk salt
  • 2 stora gula lökar
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 gröna chilifrukter (valfri styrka)
  • 2 msk olivolja
  • 1 paket krossade tomater (à 500 g)
  • 2 msk konc fiskfond
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl finhackad koriander
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 150 g skalade räkor
  • 4 salladslökar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2560 kJ / 610 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer