Persiljestekt fläskytterfilé med rostade rotfrukter
Testa att steka fläskytterfilén med färsk persilja för en ny smakupplevelse. Här serverar du sedan köttet med rostade rotfrukter i form av potatis, palsternackor, morötter och rotselleri. Krydda med timjan, salt och peppar och du har en komplett måltid som serveras med en smakrik currydipp.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2018
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
900 g potatis
2 palsternackor
3 morötter
100 g rotselleri
1 msk olja
1 tsk timjan
salt
peppar
Currydipp
2 dl smetana
1 msk curry
1 msk mango chutney eller äppelmos
Kött
ca 600 g fläskytterfilé
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2894 KJ / 691 kCal
Fett32 g
Salt2.23 g
Kolhydrater56 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här rätten uppskattades av hela familjen och även sexåringen älskade currydippen! Skar alla rotsaker i tunna klyftor för snabbare tillagning i vår ugn.
Annelie
2018-11-04God rätt, men lägg på tid på de ugnsrostade rotsakerna och klyfta potatisen istället för halvera. Jag delade potatisen i fyra klyftor och körde i ugnen i 30 min istället för 25 och de var fortfarande råa när middagen serverades. Currysåsen var god, kombinationen av rotsaker var trevlig och persiljan var ett fint tillskott till köttet. Stekte köttet i smör och pressad vitlök för extra kick.
Sandra
2018-10-28