Testa att steka fläskytterfilén med färsk persilja för en ny smakupplevelse. Här serverar du sedan köttet med rostade rotfrukter i form av potatis, palsternackor, morötter och rotselleri. Krydda med timjan, salt och peppar och du har en komplett måltid som serveras med en smakrik currydipp.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2018
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här rätten uppskattades av hela familjen och även sexåringen älskade currydippen! Skar alla rotsaker i tunna klyftor för snabbare tillagning i vår ugn.
Annelie
2018-11-04God rätt, men lägg på tid på de ugnsrostade rotsakerna och klyfta potatisen istället för halvera. Jag delade potatisen i fyra klyftor och körde i ugnen i 30 min istället för 25 och de var fortfarande råa när middagen serverades. Currysåsen var god, kombinationen av rotsaker var trevlig och persiljan var ett fint tillskott till köttet. Stekte köttet i smör och pressad vitlök för extra kick.
Sandra
2018-10-28