Persiljestekt fläskytterfilé med rostade rotfrukter

19
2
Persiljestekt fläskytterfilé med rostade rotfrukter

Testa att steka fläskytterfilén med färsk persilja för en ny smakupplevelse. Här serverar du sedan köttet med rostade rotfrukter i form av potatis, palsternackor, morötter och rotselleri. Krydda med timjan, salt och peppar och du har en komplett måltid som serveras med en smakrik currydipp.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2018

Persiljestekt fläskytterfilé med rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g potatis
2 palsternackor
3 morötter
100 g rotselleri
1 msk olja
1 tsk timjan
salt
peppar

Currydipp

2 dl smetana
1 msk curry
1 msk mango chutney eller äppelmos

Kött

ca 600 g fläskytterfilé
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk smör eller margarin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Rosta rotfrukterna med en lök skuren i klyftor. Stek köttet med lite pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Annelie

2018-11-04

Den här rätten uppskattades av hela familjen och även sexåringen älskade currydippen! Skar alla rotsaker i tunna klyftor för snabbare tillagning i vår ugn.

Sandra

2018-10-28

God rätt, men lägg på tid på de ugnsrostade rotsakerna och klyfta potatisen istället för halvera. Jag delade potatisen i fyra klyftor och körde i ugnen i 30 min istället för 25 och de var fortfarande råa när middagen serverades. Currysåsen var god, kombinationen av rotsaker var trevlig och persiljan var ett fint tillskott till köttet. Stekte köttet i smör och pressad vitlök för extra kick.

Näringsvärde per portion

Energi 2894 KJ / 691 kCal
Fett 32 g
Salt 2.23 g
Kolhydrater 56 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden