Lagar du fläskytterfiléen i ugnen blir den precis så saftig och god som en fläskytterfilé ska bli. Pröva gärna någon av kryddningarna i tipsen.
Ingredienser
8 portioner
ca 1200 g fläskytterfilé
2 msk rapsolja
2 msk smör
salt
svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Tips 1: Krossa 2 vitlöksklyftor och lägg i stekpannan när fläskytterfilén bryns.
Tips 2: Gnid in den brynta fläskytterfilén med hackad färsk timjan eller rosmarin (det går bra med torkade kryddor också).
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.7 av 5.
104104 personer har röstat
25 st
Kommentarer
Detta va helt perfekt. Så nöjd
Marie
2023-10-01
Mkt besviken! 70 grader var inte klart! Så detta recept är inte att lita på.
Fredrik
2023-09-26
Hej Fredrik! Tråkigt att höra att du var besviken med receptet. Riktlinjen för innertemperatur för fläskytterfilé är 70°C vilket vi också har haft när vi provlagade köttet med bra resultat. Det går självklart bra att steka den till en högre temperatur men risken finns då dock att köttet bli torrt. Hälsningar Elina
Kommentarer
Detta va helt perfekt. Så nöjd
Marie
2023-10-01Mkt besviken! 70 grader var inte klart! Så detta recept är inte att lita på.
Fredrik
2023-09-26Hej Fredrik! Tråkigt att höra att du var besviken med receptet. Riktlinjen för innertemperatur för fläskytterfilé är 70°C vilket vi också har haft när vi provlagade köttet med bra resultat. Det går självklart bra att steka den till en högre temperatur men risken finns då dock att köttet bli torrt. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-27Blev lite torrt. Karin
Gunilla
2023-09-12