Fläskytterfilé med dragonkräm

12
1
Fläskytterfilé med dragonkräm

En söndagsmiddag till vardags, varför inte? Steka är ett utmärkt och snabbt sätt att tillaga denna möra och saftiga fläskytterfiléen på. Ta gärna fram köttet ur kylen så att det är rumstempererat vid tillagning för bästa resultat. Serveras med ugnsrostade rotsaker och en himmelskt god dragonkräm!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Fläskytterfilé med dragonkräm

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g
fast potatis
2
palsternackor
100 g
rotselleri
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar

Dragonkräm

1 tsk
dragon
1 msk
vitvinsvinäger
2 dl
smetana

Kött

ca 600 g
fläskytterfilé
1/2 msk
smör eller margarin
1/2
förp tomater (à 500 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Dela tomaterna och rosta dem med potatisen de sista 15 minuterna tillsammans med lite vitlök, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Ulrika

2018-08-17

Gott o enkelt

Näringsvärde per portion

Energi 3002 KJ / 716 kCal
Fett 38 g
Salt 2.09 g
Kolhydrater 53 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept