Fläskytterfilé med dragonkräm
En söndagsmiddag till vardags, varför inte? Steka är ett utmärkt och snabbt sätt att tillaga denna möra och saftiga fläskytterfiléen på. Ta gärna fram köttet ur kylen så att det är rumstempererat vid tillagning för bästa resultat. Serveras med ugnsrostade rotsaker och en himmelskt god dragonkräm!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
900 g fast potatis
2 palsternackor
100 g rotselleri
1/2 msk olja
salt
peppar
Dragonkräm
1 tsk dragon
1 msk vitvinsvinäger
2 dl smetana
Kött
ca 600 g fläskytterfilé
1/2 msk smör eller margarin
1/2 förp tomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3002 KJ / 716 kCal
Fett38 g
Salt2.09 g
Kolhydrater53 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott o enkelt
Ulrika
2018-08-17