Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och sötsur löksås
Det saftiga köttet harmonierar perfekt med den söta palsternackan, rotsellerin och potatisen. Rödvinssåsen lyfter rätten och binder ihop rättens smaker. Häll upp något gott att dricka till och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
2 palsternackor
ca 200 g rotselleri
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
1/2 kruka persilja
Löksås
2 rödlökar
2 msk strösocker
1/2 dl chilisås
2 msk rödvinsvinäger
2 dl vatten
1 msk japansk soja
1 cosmopolitansallad
Kött
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2619 KJ / 626 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater67 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr ingen god sås alls
Chaterine
2021-11-20Det här var smaskens! Löksås var ljuvligt god till rotfrukterna...
Camilla
2017-10-07