Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och sötsur löksås

9
1
Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och sötsur löksås

Det saftiga köttet harmonierar perfekt med den söta palsternackan, rotsellerin och potatisen. Rödvinssåsen lyfter rätten och binder ihop rättens smaker. Häll upp något gott att dricka till och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och sötsur löksås

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

2
palsternackor
ca 200 g
rotselleri
900 g
fast potatis
1 msk
olja
-
salt och peppar
1/2
kruka persilja

Löksås

2
rödlökar
2 msk
strösocker
1/2 dl
chilisås
2 msk
rödvinsvinäger
2 dl
vatten
1 msk
japansk soja
1
cosmopolitansallad

Kött

ca 600 g
fläskytterfilé
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Camilla

10/7/2017

Det här var smaskens! Löksås var ljuvligt god till rotfrukterna...

Näringsvärde per portion

Energi 2619 KJ / 626 kCal
Fett 21 g
Salt 1 g
Kolhydrater 67 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept