Stekt fläskytterfilé med pressad potatis

10
4
Stekt fläskytterfilé med pressad potatis

En krämig sås och fläskytterfilé låter väl passande som kvällens middag? Speciellt när den serveras med härligt pressad potatis, som suger upp såsen perfekt samt krispiga morötter som stekts lagom mjuka. Toppa med färsk persilja och middagen är serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2020

Stekt fläskytterfilé med pressad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1/2
förp morötter (à 500 g)
1 msk
smör
-
salt
-
peppar
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
ca 650 g
fläskytterfilé
1 tsk
olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 tsk
majsstärkelse
1 1/2 dl
vatten
1/2 msk
kinesisk soja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Anno

2020-08-11

Använde havregrädde saltade och pepprade lite i såsen också. Mixade också ner torkade kantareller supergott :)

Zandra

2020-07-17

Såsen fick jag piffa till med lite honung, kalvfond, timjan, soja, salt och peppar då den var smaklös i mitt tycke. Hela rätten blev kanongod.

Veronika

2020-06-29

Verkligen supergott, även sonen som är svår med maten åt upp...men dubblade oxå såsen som någon annan skrev, och hade i svartvinbärs gelé i såsen och till maten.. Verkligen gott🤩

Testa liknande recept