UNDER 45 MIN | Medel

Stekt fläskytterfilé med pressad potatis

En krämig sås och fläskytterfilé låter väl passande som kvällens middag? Speciellt när den serveras med härligt pressad potatis, som suger upp såsen perfekt samt krispiga morötter som stekts lagom mjuka. Toppa med färsk persilja och middagen är serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka potatisen.
  2. Skala och skär morötterna i bitar. Stek morötterna mjuka i smöret i en stekpanna krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner i morötterna vid servering.
  3. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och stek dem i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lyft upp på ett fat. 
  4. Blanda grädden och majsstärkelsen. Häll grädden, vattnet och sojan i stekpannan. Låt sjuda ca 3 minuter under omrörning. Lägg tillbaka köttet och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  5. Pressa potatisen.
  6. Servera köttet i såsen med morötter och pressad potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1/2 förp morötter (à 500 g)
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • ca 650 g fläskytterfilé
  • 1 tsk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 msk kinesisk soja