Stekt fläskytterfilé med pressad potatis
En krämig sås och fläskytterfilé låter väl passande som kvällens middag? Speciellt när den serveras med härligt pressad potatis, som suger upp såsen perfekt samt krispiga morötter som stekts lagom mjuka. Toppa med färsk persilja och middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 förp morötter (à 500 g)
1 msk smör
salt
peppar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
ca 650 g fläskytterfilé
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl vatten
1/2 msk kinesisk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använde havregrädde saltade och pepprade lite i såsen också. Mixade också ner torkade kantareller supergott :)
Anno
2020-08-11Såsen fick jag piffa till med lite honung, kalvfond, timjan, soja, salt och peppar då den var smaklös i mitt tycke. Hela rätten blev kanongod.
Zandra
2020-07-17Verkligen supergott, även sonen som är svår med maten åt upp...men dubblade oxå såsen som någon annan skrev, och hade i svartvinbärs gelé i såsen och till maten.. Verkligen gott🤩
Veronika
2020-06-29