Persiljestekt fläskytterfilé med rostade rotfrukter

Testa att steka fläskytterfilén med färsk persilja för en ny smakupplevelse. Här serverar du sedan köttet med rostade rotfrukter i form av potatis, palsternackor, morötter och rotselleri. Krydda med timjan, salt och peppar och du har en komplett måltid som serveras med en smakrik currydipp.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2018

Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
900 g potatis
2 palsternackor
3 morötter
100 g rotselleri
1 msk olja
1 tsk timjan
salt
peppar
Currydipp
2 dl smetana
1 msk curry
1 msk mango chutney eller äppelmos
Kött
ca 600 g fläskytterfilé
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk smör eller margarin
Gör så här
00:25:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2894 KJ / 691 kCal
Fett32 g
Salt2.23 g
Kolhydrater56 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
3 stOerhört god rätt, som uppskattades av alla i hemmet! (jag bor själv). Jag körde receptet för 6 personer och kan instämma me de andra i kommentarsfältet, att det tar lite längre tid för rotfrukterna. Jag fick dela upp det på två plåtar, vilket ökade tiden en aning. De andra föreslår mindre klyftor, men om man ändå vill ha lite större bitar kan man öka tiden till 35 min i ugn (allt beror lite på hur mycket du har i ugnen). Då är det bara egentligen att lägga in det tidigare. Gjorde currydippen med mango chutney och la till en extra 1/2 msk för mer smak!
Joel
Den här rätten uppskattades av hela familjen och även sexåringen älskade currydippen! Skar alla rotsaker i tunna klyftor för snabbare tillagning i vår ugn.
Annelie
God rätt, men lägg på tid på de ugnsrostade rotsakerna och klyfta potatisen istället för halvera. Jag delade potatisen i fyra klyftor och körde i ugnen i 30 min istället för 25 och de var fortfarande råa när middagen serverades. Currysåsen var god, kombinationen av rotsaker var trevlig och persiljan var ett fint tillskott till köttet. Stekte köttet i smör och pressad vitlök för extra kick.
Sandra