Persiljestekt fläskytterfilé med rostade rotfrukter

Betyg 4.5 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Persiljestekt fläskytterfilé med rostade rotfrukter

Testa att steka fläskytterfilén med färsk persilja för en ny smakupplevelse. Här serverar du sedan köttet med rostade rotfrukter i form av potatis, palsternackor, morötter och rotselleri. Krydda med timjan, salt och peppar och du har en komplett måltid som serveras med en smakrik currydipp.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2018

Persiljestekt fläskytterfilé med rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g potatis
2 palsternackor
3 morötter
100 g rotselleri
1 msk olja
1 tsk timjan
salt
peppar

Currydipp

2 dl smetana
1 msk curry
1 msk mango chutney eller äppelmos

Kött

ca 600 g fläskytterfilé
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk smör eller margarin

Gör så här

00:25:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Oerhört god rätt, som uppskattades av alla i hemmet! (jag bor själv). Jag körde receptet för 6 personer och kan instämma me de andra i kommentarsfältet, att det tar lite längre tid för rotfrukterna. Jag fick dela upp det på två plåtar, vilket ökade tiden en aning. De andra föreslår mindre klyftor, men om man ändå vill ha lite större bitar kan man öka tiden till 35 min i ugn (allt beror lite på hur mycket du har i ugnen). Då är det bara egentligen att lägga in det tidigare. Gjorde currydippen med mango chutney och la till en extra 1/2 msk för mer smak!

    Joel

  • Den här rätten uppskattades av hela familjen och även sexåringen älskade currydippen! Skar alla rotsaker i tunna klyftor för snabbare tillagning i vår ugn.

    Annelie

  • God rätt, men lägg på tid på de ugnsrostade rotsakerna och klyfta potatisen istället för halvera. Jag delade potatisen i fyra klyftor och körde i ugnen i 30 min istället för 25 och de var fortfarande råa när middagen serverades. Currysåsen var god, kombinationen av rotsaker var trevlig och persiljan var ett fint tillskott till köttet. Stekte köttet i smör och pressad vitlök för extra kick.

    Sandra

Näringsvärde per portion

Energi2894 KJ / 691 kCal
Fett32 g
Salt2.23 g
Kolhydrater56 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fläskytterfilé med vitlökskräm
    Betyg 4.3 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fläskytterfilé med dragonkräm
    Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fläskytterfilé med brysselkål
    Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fläskytterfilé i ugn
    Betyg 4.7 av 5.333 personer har röstat
    Receptet har 100 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad