Persilje- och vitlökspapardelle med paprikacrème
En utsökt pastarätt med kronärtskockor, sojabönor, paprikapesto och persilja. Låt grädde och pesto koka samman och tillsätt sedan den nykokta pastan, sojabönor, skockor och persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
1 förp marinerade kronärtskockshjärtan (à 290 g)
1/2 kruka eller ask persilja
250 g miniplommontomater
250 g frysta sojabönor
4 port färsk papardelle (gärna vitlök & persilja)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 förp paprikapesto (à 130 g)
salt
peppar
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2796 KJ / 671 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer