Persilje- och vitlökspapardelle med paprikacrème
![Persilje- och vitlökspapardelle med paprikacrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_179136/cf_259/persilje-_och_vitlokspapardelle_med_paprikacrème.jpg)
En utsökt pastarätt med kronärtskockor, sojabönor, paprikapesto och persilja. Låt grädde och pesto koka samman och tillsätt sedan den nykokta pastan, sojabönor, skockor och persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
![Persilje- och vitlökspapardelle med paprikacrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_179136/cf_259/persilje-_och_vitlokspapardelle_med_paprikacrème.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 förp marinerade kronärtskockshjärtan (à 290 g)
1/2 kruka eller ask persilja
250 g miniplommontomater
250 g frysta sojabönor
4 port färsk papardelle (gärna vitlök & persilja)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 förp paprikapesto (à 130 g)
salt
peppar
65 g rucola
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2796 KJ / 671 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer